Suriyeli Vatandaşlar İçin 100 Bin Konut Yapılacak!

İdlip'te briket evlerin anahtar teslim törenine katılan Bakan Soylu yaptığı son dakika bir son dakika açıklamasında bulundu.

Suriyeli Vatandaşlar İçin  100 Bin Konut Yapılacak!


İdlip'te briket evlerin anahtar teslim törenine katılan Bakan Soylu yaptığı son dakika açıklamasında,briket evlerde 81 şehrin bakanların, vekillerin ve herkesin desteğinin, imzasının olduğunu söyledi. Bakan Soylu açıklamasının devamında , "Burada 81 vilayetimizin, bakanlarımızın, vezirlerimizin, milletvekillerimizin her birinin katkısı, desteği, kardeşlik imzası var. Bilesiniz sevgili kardeşlerim, burada 85 milyonluk Türkiye'nin kalbi var" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans yöntemi ile katıldığı programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 500 bin Suriye'linin evlerine gittiğini, 1 milyonunun daha gitmesi için çalışma başlatıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız kampanyası hakkında bilgilerde  verdi. 

Bölgeye Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyleyen Bakan Soylu, "Burası sadece briket evlerin açılışının yapıldığı bir alan değildir. Burası, zenginliğin şımarttığı dünyaya karşı, mazlumların zulümle karşı karşıya kaldıktan sonra sesi çıkmayan dünyaya karşı, iki yüzlü dünyaya karşı itirazın olduğu ve hakkın sesinin yükseldiği alandır. Allah'ın, bizim dinimizin ve inancımızın bize bir emri var; biz kardeşiz." dedi. 

 Türkiye'nin yaptığı 77 bin projelendirilen, 57 bin bitirilen, 9 bini devam eden ve 50 binine de taşınılan evlerin açılışını gerçekleştiren Bakan Soylu, "Günün birinde sizler topraklarınızdan sökülüp buraya gönderildiğinizde Sayın Cumhurbaşkanı'mız 'Bizim kardeşlerimiz, kim ne derse desin sahip çıkacağız. Onları yalnız bırakmayacağız. Çoluğu da çocuğu da yetimi de yaşlısı da biz onları yalnız bırakamayız.' dedi. Bu arkadaşlarımızın hepsi harekete geçtiler. AFAD koordinasyonunda, kendi organizasyonlarıyla Hatay Valiliğimizin koordinasyonuyla burada yerel otoritenin ortaya koymuş olduğu faydalılıklarla güçlü bir adım attılar." dedi. 

100 Bin Ev Yapılacak

Bakan Soylu bölgeye 100 bin ev yapılacağını söyleyerek, "Burada Cumhurbaşkanı'mız talimat verdi, '20 bin briket ev yapılacak' diye. Birlikte rahmet vardır. Biz birlik olunca Cumhurbaşkanı'mız bizi gördü ve dedi ki '50 bine çıkarıyoruz briket evleri'. Şimdi yine birliği gördü, biraz önce konuşmasında söyledi. 'Bu bölgede 50 bin sayısını Allah'ın izniyle 100 bine çıkarıyoruz'. Burada, özellikle Türkiye'den 81 vilayetten valiliklerimizin koordinasyonunda da sivil toplum kuruluşlarının organizasyonda da briket evler yapıldı. Bir gün bakanlar kurulundaydık, kabinedeydik. Cumhurbaşkanı kabinede bakanlar kurulunda, tek tek bakanlara sordu, 'Sen kaç briket ev yapacaksın? Elinizi cebinize atın, aldığınız maaşlardan kardeşlerimize yardımcı olun.' Meclis grubunu topladı, 'Hepinizi göreceğim. Siz kardeşlerimize kaç briket ev yapacaksınız?' dedi. Burada 81 vilayetimizin, bakanlarımızın, vezirlerimizin, milletvekillerimizin her birinin katkısı, desteği, kardeşlik imzası var. Bilesiniz sevgili kardeşlerim, burada 85 milyonluk Türkiye'nin kalbi var." dedi. 

'Türkiye'de yerleşik bulunan Suriyeli bir milyon kişiye evler yapılacak ve 1 milyon Suriyeli, yapılan bu evlere yerleştirilecek. Söz konusu projenin açıklamasını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Projenin önümüzdeki günlerde başlatılacağı öğrenildi.