Sıfır Araba Kampanyaları Başladı: 2. El Taşıt Fiyatlarında Düşüş Hızlandı

Son dakika haberi: 2. el araba alımında fiyat indirimleri, sıfır araçlarda yıl sonu kampanyaları ile birlikte hızlandı. Hala yüksek fiyat gören vatandaşlar 2 adım bekliyor.

Sıfır Araba Kampanyaları Başladı: 2. El Taşıt Fiyatlarında Düşüş Hızlandı

Son dakika : İkinci el arabada fiyat indirimi geldi.

İkinci el araba piyasasında son dakika gelişmesi yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre sıfır araç kampanyalarının başlaması ile birlikte 2. elde fiyat indirimi haberleri art arda gelmeye başladı. 

NEDEN YÜKSELDİ: OPSİYON OYUNU

İkinci elde fiyat oyunu opsiyonda oldu. Bazı satıcılar, 2. el arabalarını satışa 100 bin liradan koydu. Daha sonra satış için konuşuldu kapora alındı ve 110 bin liraya satıldı diyerek opsiyonlanıyor. Ancak 2-3 gün sonra sanki satış iptal olmuş gibi gösterilip araç 110 bin liradan satışa konuluyor ve bu şekilde piyasa yükseltiliyordu. 

Öte yandan sıfır araç üretiminde yavaşlama olması, pandemide vatandaşların özel araçları tercih etmesi ile ikinci el araba fiyatları sıfır aracının 1.5 katına kadar çıktı. 

Garaj Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan fiyatlarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Toplu taşımayı kullanmak istemeyenler, ekonomik araçlara yöneldi. Şu anda otomatik vites, 100-150 bin lira bandındaki araçlara talep var. Fiyatlar yüzde 15'lik bir indirim oldu, devamı gelecektir. 2021'de bu yılın açığını kapatacağımızı düşünüyorum, yeni yıldan umutluyum. Covid19 başladığında piyasada bir durgunluk oldu. Hayat normale dönüp, ilk şok atlatılınca taleplerin artığını gördük. Çünkü insanlar virüse yakalanma endişesiyle toplu taşımaya binmekten çekindi ve araç almak için oto galericilerin kapısını çaldı. Ama üst segment değil daha ekonomik araçlar alındı. Bu dönemde ikinci el araç satışları yüzde 35 arttı"

FİYAT İNDİRİMİ İÇİN 2 HABER BEKLENİYOR

İkicni elde fiyat indirimleri yüzde 15'lere kadar geldi. Ancak 2. el araba almak isteyenler, hala yüksek fiyatlarla karşılaşıyor. Araba alacaklar öncelikle ÖTV indirimi ve yurt dışından 2. el araba alımına izin bekliyor. Bu iki adım ile ikinci elde fiyat dengelenmesi yapılabilir.