Oto Kiralamada Yeni Dönem: Artık Aracı Kiralayan Ödeyecek

Araba kiralamada yeni dönem başladı. Yapılan düzenleme ile artık araç kiralama şirketlerine değil , aracı kiralayana kural ihlalinden ceza yazılacak.

Oto Kiralamada Yeni Dönem: Artık Aracı Kiralayan Ödeyecek

Araç kiralayanlar dikkat: Kiralayan ödeyecek.

Araç kiralama şirketlerinin yıllardır beklediği önemli haber geldi. Bilindiği üzere araba kiralayanlar , trafik cezası yediğinde bu cezalar araca plakaya yazılıyor ve araç kiralama şirketleri kesilen bu cezadan sorumlu tutuluyordu. Ancak beklenen düzenleme yapıldı ve artık kural ihlallerinden doğan trafik cezalarını araç kiralama şirketleri değil kiralayan kişi ödeyecek. 

Söz konusu düzenleme sonrası açıklama yapan araba kiralama şirketlerinin yüzü gülüyordu ve düzenlemeden oldukça memnun kaldıklarını ifade ettiler.

2021 yılına iyi haberle giren araç kiralama şirketleri, söz konusu düzenleme ile büyük bir mağduriyetin giderildiğini söyledi. Edirneli araç kiralama şirketinin yöneticisi Ercan Özmencik, bundan önce kesilen cezalardan araba kiralama şirketlerinin sorumlu tutulduğunu söyledi ve aracı kiralayan kişilerin bundan sonra bu cezalardan sorumlu tutlmasının kendilerini memnun edeceğini ifade etti. Düzenleme ile birlikte birçok sorunun da ortadan kaldırıldığını söyleyen Özmencik, memnun olduklarını dile getirdi. 

ULAŞILAMIYORDU

Daha önce ceza araca yazılıyor ve kiralanan araca yazılan cezalar 10-15 gün içinde ulaştığı için şirket, aracı kiralayana ulaşamıyordu.