Orta Gelirliler İçin Yapılacak Konut Sayısı ve Yapılacağı İller Belli Oldu

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan orta gelirliler için yapılacak 100 bin sosyal konut hakkında açıklamalar geldi. Bakan Kurum, “Şimdi inşallah sıra orta gelirde” dedi.

Orta Gelirliler İçin Yapılacak Konut Sayısı ve Yapılacağı İller Belli Oldu

Dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut projelerine başvurular sona ererken hükümet şimdi de orta gelirli vatandaşlar için konut projesine hazırlanıyor. Bu ay açıklanması beklenen konut projesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan açıklamalar geldi.

Hangi İllere Yapılacak

Bakan Kurum yaptığı açıklamada orta gelirliler için 100 bin konut yapılacağını söylerken bu konutların 81 ilde yapılacağını açıkladı.

Detaylar Ne Zaman Açıklanacak

Bu ay içinde projenin açıklanmasını hedeflediklerini belirten Bakan Kurum, “Alt gelir grubuna yaptık, emekliye, gazilere, şehit ailelerine, gençlere. Şimdi sıra orta gelirde. Onu da yapacağız. Bu ay açıklamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurum açıklamasının devamında “Yılda 600 bin konut üretiliyor. Bunun yüzde 15-20’si bu skalaya giriyor. Tüm şehirlerde 100 bin konutu içerir bir kampanyayı başlatmak istiyoruz.

Düşük peşinat, uzun vade olacak. Projenin finansmanına destek vermeleri için bankalarla beraber çalışmalıyız. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de birlikte çalışıyoruz” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /