Kredisiz Faizsiz Ev Sahibi Olmak İsteyenlere İyi Haber Bugün Geldi: AK Parti Açıkladı

Son dakika haberi: Faiz olmadan ev ve araba sahibi olmak isteyenlere iyi haber geldi. AK Parti ,, konu ile ilgili kanun teklifini hazırladı. Hazırlanan kanun teklifi bugün TBMM'ye geldi.

Kredisiz Faizsiz Ev Sahibi Olmak İsteyenlere İyi Haber Bugün Geldi: AK Parti Açıkladı

Faiz olmadan konut ve taşıt alma devlet garantisine alınıyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yaptığı son dakika açıklamasında finansman şirketleri olarak bilinen şirketlere ilişkin düzenleme yapacaklarını söyledi. Şimdilerde bu sektörde yüzlerce firma hizmet veriyor. Faizsiz olarak ev ve araba almak isteyen vatandaşlar, bu finansman şirketlerine giderek belli bir katılım payı ödüyor ve söz konusu ödemeyi yaptıktan sonra ev ya da araba almak için aylık taksitler şeklinde ödeme yapıyor. Altın günü teması ile çalışan bu şirketler, gelen paraları bir havuzda topluyor ve sırası gelen müşterilerine ev ya da araba alıyor. 

KATILIM PARASI VAR

Şirketler, son günlerde oldukça arttı ve vatandaşların bunlara talepleri yoğun olmaya başladı. İlk başta bir katılım ücreti ödeyip sisteme dahil oluyorsunuz. Sıra ya da kura usulü ile çalışan bu şirketler, gelir durumunuza, ödeme gücünüze göre bir ödeme planı hazırlıyor ve aylık taksitler şeklinde ödeme yapıyorsunuz. Sıranız geldiğinde ya da kura sisteminde iseniz adınız kurada çıktığında evinizi ya da arabanızı alıyorsunuz. 

ŞİMDİ NE OLACAK?

Bu şirketler, şimdiye kadar özel şirket statüsünde çalışıyordu. Birçok vatandaş , devlet güvencesi olmadığı için katılmıyordu. Ancak AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifinde bu şirketlerin sermaye göstermesi gerekecek. BDDK'ya yapılacak bildirimle en az 100 milyon lira sermaye gösterilecek ve şirkette yasa dışı bir durum olursa sermaye olarak BDDK'ya bildirilen ücret ile müşteriler mağdur edilmemiş olacak.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Diyelimki 100 kişi ev almak istiyor. Her bir kişi ayda 2500 lira verse 250 bin lira olacak ve her ay bir kişiye ev alınacak. Ya da her ay 5 bin lira verilip ayda 2 kişiye ev alınacak ve bu şekilde vatandaşlar faizsiz ev ve araba sahibi yapılıyor. Sizce bu sistem nasıl? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KANUN TEKLİFİ MECLİSE GELDİ

Söz konusu düzenleme için kanun teklifi meclise geldi. İşte kanun teklifinin detayları:

Kanun teklfinin tam metni için TIKLAYIN