Kredi Borçları 3 Ay Ertelendi: Konut-Taşıt-İhtiyaç Kredileri Ötelenecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada esnafların kredi borçlarının 3 ay ertelendiğini söyledi. Peki bireysel olarak çekilen konut, taşıt ve ihtiyaç kredileri ertelenecek mi? İşte detaylar.

Kredi Borçları 3 Ay Ertelendi: Konut-Taşıt-İhtiyaç Kredileri Ötelenecek mi?

Esnafların kredi borçları 3 ay ertelendi: Peki vatandaşların borçları ertelenecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Bakan Albayrak , sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkarların kredi borçlarının 3 aylığına ertelendiğini söyledi.

RESMİ GAZETE 'DE YAYIMLANDI

Söz konusu erteleme ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete 'de yayımlandı ve kararın 1 Temmuz 'dan itibaren geçerli olacağını , 3 ay kredi borçlarının erteleneceğine yer verildi.

BERAT ALBAYRAK AÇIKLADI

Ssyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Pandemi sürecinde milli mücadele şuuruyla zarar görme pahasına kepenklerini kapatarak salgının yayılmasına engel olan her bir esnafımıza ve sanatkarımıza TEŞEKKÜR EDİYORUZ. Şimdi de kredi borçlarını 3 ay süreyle ERTELİYORUZ. Çalışmak SİZDEN, destek BİZDEN!" dedi.

VATANDAŞLARIN İHTİYAÇ-KONUT-TAŞIT KREDİLERİ ERTELECEK Mİ?

Bu açıklama sonrası vatandaşlar, bireysel kredilerde kredi ertelemesi olup olmayacağını araştırmaya başladı. 

Koronavirüs nedeniyle ücretsiz izne çıkaarılan ve 1170 TL ile geçimini sağlamaya çalışan, kısa çalışma ödeneği ile ancak temel ihtiyaçlarını alabilen vatandaşlar, ihtiyaç, taşıt ve konut kredisinde de borçların 3 aylığına ertelenmesini istiyor. 

Büreysel kredilerde erteleme ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 

FAİZLİ ERTELENMİŞTİ

İlk korona vakasının Türkiye'de görülmesi sonrası birçok işyeri kapatılmış ve bankalar kredi ertelemesi açıklası yapmıştı. Ancak ertelemeler faizli şekilde yapılmıştı. 

KREDİ ERTELEME DUYURUSU GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN