Konut Kredisinde Faiz İndirimi Müjdesi Sonrası Vatandaşlara Şok

Son dakika haberi: Kredi faiz indirimi sonrası ev almak isteyen vatandaşlara büyük şok geldi. Ev fiyatları rekor seviyede arttırıldı.

Konut Kredisinde Faiz İndirimi Müjdesi Sonrası Vatandaşlara Şok

Konut kredisinde dikkat çeken detay.

Kamu bankaları konut kredisinde faizleri indirince fırsatçılar , konut fiyatlarında artışa gitti. Konutlarda kredi için faizlerin 0.99 'a indirimlesi sonrası vatandaşlar, ev almak için  bankalara akın etti ve kreid başvurusunu yaptı. 

Ancak kredi başvurusu yapan birçok vatandaşa büyük bir şok geldi. Kredide faizler indi ama ev sahipleri evlerin fiyatlarına zam yaptı. 250 bin TL 'ye satılan bazı evlerin fiyatları 265 ya da 270 TL seviyelerine kadar çıkarıldı.

Faiz indirimi sonrası sevinen vatandşlar, evlerin fiyatlarına yapılan zam sonrası şoka uğradı. 

1+1 EVLERDE REKOR FİYAT ARTIŞI

Kredi indirimi yapılmadan önce 160-170 bin TL seviyelerinde olan 1+1 daireler , kredi faiz oranlarının indirilmesi sonrası 230-240 bin TL seviyelerine kadar yükseldi. 

Faizde indirim müjdesi ile sevinen vatandaşlar ,ev fiyatlarının artması sonrası büyük şok yaşadı ve birçok vatandaşın ev alma hayali suya düştü. Vatandaşlar , bu konuda bir düzenleme bekliyor. 

0,79 FAİZLE EV ALMA FIRSATI

Vakıfbank , Sarıpanjur kampanyası kapsamında anlaşmalı şirketlerden ev alan müşterilerine 0.79 faiz oranı ile kredi veriyor. 180 aya kadar vade ile verilen kredinin detayları için TIKLAYIN