İşte en uygun konut kredisi ve kredi yapılandırma hakkında bilgiler.
Merkez 'in faiz indirimi sonrası kamu bankaları konut kredisinde faiz indirimine gitti. Faiz oranlarını 1 'in altına çeken bankalar , ev almak isteyenlerle doldu. 13 binden fazla kişi ilk 10 günde bankalara müracaat etti ve ev almak için konut kredisi başvurusu yaptı.
EN UYGUN KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR
Konut kredisinde Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bankası 0,99 seviyesinden faiz uyguluyor. 500 bin TL 'ye kadar 0,99 'la verilen konut kredisinde vadeler de 180 aya kadar çıkarıldı. Kiradan kurtulmak , artık ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar hayalindeki evi ya da kesesine uygun evi bulup bankalara başvuru yapacak.
İşte konut kredisinde 0,99 faizle geri ödeme miktarları >>
100 bin TL konut kredisi çekecek vatandaş 120 ay vadede her ay bankaya 1.428 TL ödeyecek ve toplamda bankaya 171 bin 334 TL ödeme yapmış olacak. (Halkbank ile Vakıf Bankta ise 100 bin TL 'nin geri ödemesi 172 bin 783 TL ödeme yapmış olacak)
100 bin TL kredi çekecek vatandaş, bu krediyi 60 ay vadede çekmek isterse her ay bankaya 2 bin 218 TL ödeme yapacak ve toplamda bankaya 100 bin TL için 133.103 TL ödeme yapmış olacak.
200 bin TL krediyi 120 ay vade ile çekmek isteyen müşteri bankaya 120 ay boyunca 2 bin 856 TL aylık ödeme yapacak ve bankaya toplamda 342 bin 667 TL geri ödeme yapmış olacak.
200 bin TL 'yi 180 ay vade ile çekmek isteyen müşteriye de 0,99 'luk faiz uygulanmaktadır. Bu kredide vatandaş bankaya her ay 2 bin 385 TL ödeme yapacak ve 180 ayın sonunda bankaya toplamda 429 bin 285 TL ödeme yapmış olacak.
KREDİ YAPILANDIRMASI BEKLENİYOR
Bankalardan daha önce yüksek faizle konut kredisi çeken vatandaşlar yapılandırma bekliyor. Kalan borçlarının 0,99 faizle yeniden hesaplanmasını ve bu şekilde geri ödeme yapmak isteyen vatamdaşlara hala yapılandırma müjdesi gelmedi.
Gayrimenkul Hukuk Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, bankaların konutta faizi yüzde 1'in altına düşürmesinin ardından daha önce yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların yapılandırmaya gidebileceğini belirterek, "Tüketiciler bankalara mutlaka dilekçe ile başvursun. Eğer ret yanıtı alırsa başvurusunun olumsuz karşılandığına dair yazılı cevabı alsın, tüketici mahkemelerine başvursun. Karar vatandaş lehine çıkacaktır." ifadelerini kullandı.
Bankalar, geçen haftadan başlayarak en düşüğü yüzde 0,99 olmak üzere konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına çekmişti. Konutta düşen faizin ardından kredisini yapılandırmak veya başka bankaya transfer etmek isteyenlerin olumsuz yanıt aldığı iddia edilirken, bankacılar, Konut Fi̇nansmanı Sözleşmeleri̇ Yönetmeli̇ği̇ kapsamında yeniden yapılandırma yapıldığını, vatandaşların ağırlıkla konut kredilerini başka bankalara taşıdığını belirtiyor.
GELİŞMELERDEN , YAPILANDIRMA HABERLERİNDEN ANBE AN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>
Android için >>>> TIKLAYIN
İOS için >>>> TIKLAYIN
Yapılandırma bizimde hakkımız yapılandırma istiyoruz
Biz bu devletin vatandaşı değil miyiz neden bizim için bir yardımcı olmuyorsunuz bizde bu indirimden yararlanmak istiyorum...
Futbol kulüplerine verilen yapılandırma hakkını bizde millet olarak istiyoruz hatta ben 180 ay vade ile yapılandırmak istiyorum
Bu haksizliga kim dur diyecek vatandasinin hakkini devlet savunmuyorsa kim savunacak milletim halkim diyen rte bunada bir care uret bu devlet milletin vergileriyle ayakta duruyor herseyi millete yukleme yeter artik
Konutta en zor donemde yuksek oranda kıredi kullanarak sektorun devamina katkisunduk. Biz bunu yaparak paramizi yastik altindan piyasaya surduk. Biz odul beklemiyoruz sadece adil olunmasini istiyoruz. Yapilandirma mutlaka yapilmali
Denizli bereketli şubesi Vakifbanktan. 1.77 den konut kredisi çektim yapılandırma hakkım olduğu nu biliyorum..ancak banka yapılandırma olmadığını yeni alımlarda geçerli olduğunu diyor..devletin buna el atmasını istiyorum...tüketici mahkemesine gitmek istemiyorum.geregini benim gibi mağdur olan herkes için yapılmasını istiyorum...yoksa tüketici mahkemesi ne gidecem bankaya önce dilekçe verecem oda olumsuz cevap üzerine o evrakla mahkeme yolumu ariyacagim
Sokağa çıkıp protesto yapalım yapılandırma içim
Yapılandırma istiyoruz