İlk Kez Ev Alacaklara Devlet 42 Bin Lira Destek Verecek: İşte Şartlar

İlk evini alacak olan vatandaşlar Devlet yardımı alacak. Destekle ilk ev alanlar 42 bin liraya yardım kadar alacak.

İlk Kez Ev Alacaklara Devlet 42 Bin Lira Destek Verecek: İşte Şartlar

Devlet , ilk kez ev alacak vatandaşlara 42 bin liraya kadar destek verecek

Ziraat Katılım Bankası'ndan açıklama geldi. Açıklamada, ilk kez ev alacak vatandaşlara devlet desteği sağlanacağı belirtildi. Ancak söz konusu Devlet yardımlarından yararlanabilmek için vatandaşların belirli şartları taşıması gerekmektedir. Bu yazımızda Kamubulteni.com olarak  ilk evini alacak vatandaşlara devletin yaptığı konut yardımı ödemelerinin detaylarına yer verdik.

ZİRAAT KATILIM BANKASI AÇIKLAMA YAPTI

 Katılım Bankası Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, devlet desteğinden yararlanmak için ilk evini almak isteyen vatandaşların bankada konut hesabı açması gerektiği belirtildi. Konut hesabı açarak birikim yapan vatandaşlar, hesapta para biriktirdikten sonra devlet 
42.000 liraya kadar yardım sağlayacak ve bu para konut alımında kullanılabilecek.

KONUT HESABI NEDİR?

Ziraat Katılım Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre konut hesabının tanımı, "Konut hesabı, ilk kez ev sahibi olmak isteyen müşterilerimiz için en az 36 ay düzenli ödeme yapmak koşuluyla devlet katkısına hak kazanmalarına imkan sağlayan bir katılma hesabıdır." şeklinde duyuruldu. 

AYLIK ÖDENECEK MİKTAR

Banka Tarafından yapılan açıklamada Ödemeler iki şekilde yapılmaktadır. Ya ayda bir ödeme yapabilirsiniz. Ya da 3 ayda bir ödeme şeklinde konut hesabına para yatırabilirsiniz. Aylık ödeme yapılacak taksitler hakkında şu ifadelere yer verildi: 2022 Yılı Aylık ödemelere ilişkin alt sınır 707,09 TL, üst sınır 7.070,86 TL'dir. Üç aylık ödemelere ilişkin alt sınır 2.121,26 TL, üst sınır 21.212,59 TL'dir.

Vatandaşlar ayda en az 707 lira taksit ödemesi yapılabiliyor. En fazla ayda 7 bin 70 lira para yatırılıyor. Üç ayda bir taksit ödemesi yapmak isteyen vatandaşlar ise 2 bin 121 lira ödeme yapacak. Üst sınır ise 21 bin 212 lira olarak açıklandı

DEVLET NE KADAR DESTEK VERECEK?

Devlet desteği ise para yatırılan aya göre yapılmaktadır. 36 ay ile 47 ay arasında birikim yapanlar, düzenli para yatıranlara 36 bin 768 lira destek ödemesi yapılacak. 38 ay ile 59 ay arasında olanlara ise 39 bin 596 liraya kadar destek ödemesi yapılacak. 60 aydan fazla para biriktirenlere ise parasının yüzde 20'si kadar destek verilir. Üst limit ise 42 bin 425 lira.

KONUT HESABI NASIL AÇILIR?

Konut hesabı açmak isteyen vatandaşların en yakın şubeye başvurmaları gerekmektedir. Ziraat Katılım Programı veya konut hesabı hizmeti sunan diğer bankalar ile iletişime geçerek konut hesabı açabilir ve birikim yapmaya başlayabilirsiniz.

Konut hesabından yapılan çekimlerde, "İkamet hesabından para çekme hakkı bir dönemde iki defadan fazla olmamak üzere verilir. Çekim hakkının kullanılması halinde Konut hesabında kalan bakiyenin, Konut hesabının açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlar toplamından az olmaması gerekir." denildi. 


TOKİ'den 39 şehirde konut müjdesi >>> TIKLAYIN