İkinci El Arabada Fiyat İndirimi Açıklaması Sahibinden Geldi

İkinci el arabalarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Sahibinden.com Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı yaptığı açıklamada fiyat indirimlerine değindi.

İkinci El Arabada Fiyat İndirimi Açıklaması Sahibinden Geldi

İkinci el arabalarla ilgili açıklama.

İkinci el arabalarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Sahibinden.com Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada araba fiyatlarının düşüşün devam edip etmeyeceğini değerlendirdi ve ikinci el arabanın ne zaman alınacağı hakkında açıklama yaptı. 

Erdoğan yaptığı açıklamada araba fiyatlarının neden düştüğüne ilişkin, "Yaz aylarında artan şehirlerarası seyahatlerin de azalmasından kaynaklı, özellikle büyük şehirlerde insan ve araç hareketinin azalması piyasayı ciddi şekilde etkiledi. Bu durum, ikinci el araç piyasasında bir miktar etkisini gösterdi. Diğer taraftan normalleşme sürecinde büyük üreticilerin kapasitelerini yükseltmesi ve sıfır araç arzının artmasıyla beraber, daha aylar öncesinden sıfır araç bekleyen belli bir grup tüketici de ertelenmiş alımları yaparak otomobillerine kavuştu.” dedi.

Erdoğan yaptığı açıklamada son birkaç aydır yüzde 1'er indirim olduğunu söyledi ve son 2 ayda yüzde 2'lik indirim olduğunu sözlerine ekledi.

Erdoğan açıklamasının devamında, "Genel olarak tüm sınıflarda farklı oranlarda düşüşler olduğunu söyleyebiliriz. Kurlardaki düşüşle birlikte bazı araçlarda yüzde 20-25’e ulaşan fiyat değişimleri görüyoruz. İkinci elde en çok düşüşü satış hacmi daha az olan spesifik markalarda görüyoruz. Tüketicinin sık tercih ettiği modellerde de düşüşler daha sınırlı." 

Araba alma zamanı ile ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "Fiyat düşüşünün şu an uygun bir alım ortamı yarattığını söylemek mümkün. Zira ikinci el araca olan talep ve hacim düşmüş durumda. Alıcıların pazarlık gücünün bu açıdan daha fazla olduğunu söyleyebiliriz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/ikinci-elde-son-durum-otomobil-fiyatlarinda-dusus-devam-eder-mi-41750034