İBB'den Ucuza Konut Kampanyası: Silivri 4. Etap Başvuruları Devam Ediyor

İBB 'den İstanbullular için konut kampanyası. Silivri 4 'üncü etap başvuruları devam ediyor. Söz konusu kampanya için başvuru bilgileri ve adresi haberimizin devamında.

İBB'den Ucuza Konut Kampanyası: Silivri 4. Etap Başvuruları Devam Ediyor

İBB 'den ucuza konut kampanyası.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 'na bağlı KİPTAŞ ; vatandaşlara ucuza ev satmak için harekete geçti ve temel atma töreni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'nun katılımı ile gerçekleşti. KİPTAŞ Silivri 4. Etap Sosyal Konut projesi için 24 Mart 2020 tarihinde ruhsat alındı ve 32 blok 1.396 konut ve 50 cadde üstü dükkandan oluşan konut projenin temeli de önceki gün atıldı.

Temel atma töreni sonrası vatandaşlar, konutlara başvuruların nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt 21 Haziran tarihine kadar konutlar için başvuruların alınacağını söyledi ve korona nedeniyle başvuruların şahsen değil internet üzerinden alınacağına yer verildi. Kurt yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Başvuru şartlarını taşıyanlar, silivri4.kiptas.istanbul sitemiz üzerinden başvuru formunu doldurduktan sonra katılım bedeli olan 500 TL'yi kredi kartı ya da internet bankacılığı kullanarak EFT veya havale ile ödeyerek başvurularını 24 saat boyunca kolaylıkla yapabiliyorlar. Online başvuru imkanı ile pandemi sürecinde vatandaşlarımızın evden çıkmadan projemize katılmalarını sağladık”

ENGELLİLER, ŞEHİT AİLELERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI

Kurt, projede en az yüzde 40 engelli vatandaşlar, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimler için iki ayrı grup olacak şekilde 50 'şer adet kontenjan ayırdıklarını söyledi. 50 konut ise sağlık çalışanları için ayrıldı. 

BAŞVURU KOŞULLARI

KİPTAŞ tarafındna başvuru koşulları ile ilgili yapılan açıklamada, "Başvuru sahibinin kendisi ve eşine ait evi olmaması gerekiyor. Ebeveynleri ile aynı evde yaşayan 18 yaşını doldurmuş tüm bireyler ise üzerine evi olmaması halinde projeye başvurabiliyor. Başvuru tarihi itibariyle vatandaşlarımızın son bir yıldır İstanbul'da ikamet etmesi ve daha önce KİPTAŞ'tan konut satın almamış olması gerekiyor." denildi.

Başvuru için https://silivri4.kiptas.istanbul/ adresine gidebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA