Faiz İndirimi Geldi: Yapı Kredi Konut ve Taşıt Kredisi Başvuruları Başladı

Bankalardan faiz indirimi geldi. Yapı Kredi tarafından yapılan açıklamada konut ve taşıt kredisinde faizlerin indirildiği ve başvuruların başladığına yer verildi. Peki taşıt ve konut kredisinde çekilecek krediye göre geri ödeme nasıl olacak? Kredi hesaplaması ve başvuru bilgileri yazımızda.

Faiz İndirimi Geldi: Yapı Kredi Konut ve Taşıt Kredisi Başvuruları Başladı

Yapı Kredi 'den araç ve konut kredisi kampanyası.

Yapı Kredi Bankası tarafından bir açıklama yapıldı. Banka resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada konut ve taşıt kredisinde indirime gidildiğine yer verildi. Araç almak isteyen , ev almak isteyen vatandaşların bankaya müracaat ederek kredi başvurusunu yapması gerektiğine yer verildi. 

TAŞIT KREDİSİ

"Hayalinizdeki araca kavuşmak şimdi Yapı Kredi Taşıt Kredisi ile mümkün." ifadeleri ile duyurulan Yapı Kredi taşıt kredisi kampanyasında şu ifadelere yer verildi:

"0 km ve 10 yaşa kadarki 2. el araçlarda 48 aya varan vadelerle, kefilsiz ve ekspertiz süreci ile uğraşmadan bireysel taşıt kredisi almak için için sizi en yakın Yapı Kredi şubesine bekliyoruz.

Siz aracınızı seçin, gerisini bize bırakın.

Ayrıca, çeşitli firmalara uyguladığımız Taşıt Kredisi kampanyalarında, daha da düşük faiz oranlarından ve avantajlarından faydalanabilirsiniz."

Taşıt kredisi çekecek vatandaşlara sıfır ve 2. el araçlar içinde verilecek kredilerin hesaplaması ve detayları şu şekilde:

Taşıt kredisine başvuru yapacak adayların aşağıdaki belgelerle müracaatını yapması gerekmektedir:

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Gelir Belgesi
  • Son 2 aya ait güncel maaş bordrosunun biri veya antetli kağıda yazılmış şirket yetkilileri tarafından imzalanmış maaş yazısı, şirket imza sirküleri ve yetki belgesi
  • Serbest meslek sahipleri için son vergi levhasının fotokopisi
  • Emekliler için maaş cüzdanlarının fotokopisi
  • Kira geliri varsa tapu ve kira kontratı fotokopisi
  • Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren bir hizmete ilişkin işlem tarihinden önceki 3 ay içinde ve müşterinin adına düzenlenmiş bir fatura aslı veya 3 ay içerisinde alınmış ikametgâh belgesi (Adres paylaşım sisteminde adres bilgisinin güncel olması halinde bu maddede yer alan belgelerin beyanı gerekmemektedir.
  • 0 Km. araçlar için ilgili şirketin vereceği fiyat teklifi (proforma fatura) ve asıl fatura
  • Ikinci el Taşıtlar için araç ruhsatı ve en fazla 15 gün önce satın alınmış araçlar için noterde düzenlenmiş alım satım sözleşmesi

KONUT KREDİSİ

Yapı Kredi konut kredisi duyurusu, "Dilediğiniz eve hemen sahip olmak için Yapı Kredi'ye gelin, konut kredinizi 120 aya varan vade, en avantajlı faiz oranlarıyla kullanın." ifadeleri ile duyuruldu.

 Banka tarafından yapılan konut kredisi açıklaması şu şekilde:

"Konut Kredisi için hemen başvurabilir, internet ve mobil şubeden başvuru yapabilir ya da size en yakın Yapı Kredi Şubesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Yapı Kredi İnternet/Mobil Şubemize T.C. Kimlik Numaranız veya Kullanıcı Kodunuz ile giriş yapabilirsiniz. İnternet/Mobil Şube şifrenizi unuttuysanız ya da yeni bir şifre almak istiyorsanız, Şifre Al / Şifremi Unuttum menüsünden hemen şifre oluşturabilirsiniz."

Kredi hesaplaması ve geri ödeme detayları şu şekilde:

Konut kredisine başvuru yapacak vatandaşların aşağıdaki belgelerle müracaat etmesi gerekmektedir:

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Gelir Belgesi
Son 2 aya ait güncel maaş bordrosunun biri veya antetli kağıda yazılmış şirket yetkilileri tarafından imzalanmış maaş yazısı, şirket imza sirküleri ve yetki belgesi
Serbest meslek sahipleri için son vergi levhasının fotokopisi
Emekliler için maaş cüzdanlarının fotokopisi
Kira geliri varsa tapu ve kira kontratı fotokopisi
Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren bir hizmete ilişkin işlem tarihinden önceki 3 ay içinde ve müşterinin adına düzenlenmiş bir fatura aslı veya 3 ay içerisinde alınmış ikametgâh belgesi (Adres paylaşım sisteminde adres bilgisinin güncel olması halinde bu maddede yer alan belgelerin beyanı gerekmemektedir.)
Satın alınacak konutun tapusunun fotokopisi

BAŞVURU

Taşıt ve konut kredisi başvurusu yapmak isteyenlerin yukarıdaki evraklarla birlikte müracaatını banka şubelerine yapması gerekmektedir.