Ev Almak İsteyen Binlerce Kişi Konut Kredisi Faiz Oranları Konusunda Dertli

Ev almak isteyen fakat konut kredisi faiz oranları nedeniyle şimdilik beklediklerini belirten vatandaşlar, bankalar tarafından açıklanan yeni faiz oranlarının da oldukça yüksek olduğunu belirterek, bu şartlar altında kimsenin kredi çekmeye yanaşmayacağını belirtiyor.Ziraat Bankası, Halkbank, QNB Finansbank, Vakıfbank gibi bankaların konut kredisi kampanyaları duyursa da faiz oranları hala can sıkıcı seviyelerde...

Ev Almak İsteyen Binlerce Kişi Konut Kredisi Faiz Oranları Konusunda Dertli

Ev Almak İsteyen Binlerce Kişi Konut Kredisi Faiz Oranları Konusunda Dertli

Ev almak isteyen fakat konut kredisi faiz oranları nedeniyle şimdilik beklediklerini belirten vatandaşlar, bankalar tarafından açıklanan yeni faiz oranlarının da oldukça yüksek olduğunu belirterek, bu şartlar altında kimsenin kredi çekmeye yanaşmayacağını belirtiyor.

Son aylarda artan faiz oranları, kredi kullanım oranlarını da oldukça etkiledi. Artan faizlerle beraber bir çok sektör sıkıntı yaşarken, özellikle inşaat sektöründeki daralma, büyüme rakamlarını da etkiler hale gelmiş durumda. Merkez Bankası başkanının değişmesinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz oranları konusundaki yaptığı açıklamaların ardından gelen faiz indirimi açıklamaları, TCMB tarafından alınacak kararları daha da önemli hale getirmiş durumda. Uzmanlar, Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesine kesin gözle bakılıyor. An itibariyle bir çok banka yeni konut kredisi kampanyalarını duyurmaya başladı. Son olarak AKBANK konut kredisi faiz oranlarında indirime gidildiğini açıklamıştı. Ziraat Bankası, Halkbank, QNB Finansbank, Vakıfbank gibi bankaların konut kredisi kampanyaları son dönemlerde en çok dikkat çeken kampanyalar olarak öne çıkıyor. 

Siz ne düşünüyorsunuz?

Konut kredisi faiz oranlarıyla ilgili düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Son dakika gelişmelerini takip etmek için tıklayarak katılım isteği gönderebilirsiniz.