Ev Alacaklara ve Kredi Yapılandırması Bekleyenlere Kötü Haber (Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası)

Ev alacak vatandaşlara kötü haber geldi. Kamu bankaları tarafından yapılan son dakika açıklamasında kredi faizlerinin arttırıldığına , artık ev almak isteyen vatandaşların daha fazla ödeme yapacağına yer verildi. İşte Ziraat, Vakıf ve Halkbank 'ın konut kredisi faiz oranı.

Ev Alacaklara ve Kredi Yapılandırması Bekleyenlere Kötü Haber (Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası)

Ev alacaklara kötü haber.

Ev alacaklara, kredi yapılandırması bekleyenlere kötü haber geldi. Bankalar, kredi faizlewrinde güncelleme yaptı ve kredi faiz oranları yukarı yönlü revize edildi. 

1 HAZİRAN 'DA KAMPANYA BAŞLAMIŞTI

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kamu bankaları, tarihinin en iyi kredi destek kampanyasını başlatmıştı. Açıklanan kredi kampanyasında konut kredisi faiz oranları oldukça düşürüldü. 

FAİZ ARTTIRIMI GEÇEN AYLARDA GELDİ

Konutta , taşıtta ve ihtiyaç kredisinde faizler düşürüldü. Ancak bunu fırsat bilenler, konut ile araç fiyatlarına art arda zamlar yaptı. Gelen zamlar, kredi faiz indirimini boşa çıkardı vatandaşın cebinden yine aynı para çıktı. Hatta birçok bölgede vatandaş, kredi faiz indirimi oranından daha fazlasını ev ya da araç sahiplerine verdi. 

Bankalar ise kredi faizlerini peyder pey yükseltmeye başladı. 

BANKALAR FIRSATÇILAR NEDENİYLE FAİZ YÜKSELTTİ

Konut ve taşıtta faiz indirimi sonrası firmalar ile satıcılar, fiyatları oldukça yukarı çekti. Bu da yine vatandaşın cebine yansıdı. Bankalar ise fiyat artışlarının önüne geçmek için taşıt kredisinde kampanyayı sona erdirdi. Konutta ise faizler yükseltildi.

FAİZLER YENİDEN YÜKSELTİLDİ

Edinilen son dakika bilgilerine göre konutta kredi faiz arttırımı geldi. Yapılan açıklamada Ziraat Bankası, Vakıfbank ile Halk Bankası 'nın konutta kredi faiz oranını 1.29 'a çıkardığı öğrenildi. 

267 BİN TL DAHA FAZLA

Daha önce verilen kredi ile şimdi verilen kredinin karşılaştırması şu şekilde

180 ay vade için çekilecek 300 bin TL  'lik kredide geri ödeme detayları şu şekilde

0,64 faiz oranında, aylık 2.800 TL ve toplamda 506 bin TL geri ödeme isteyen bankalar;
1,29 faiz oranında aynı talep için aylık 4.200 TL ve 773 bin TL geri ödeme istemeye başladı

Buna göre bakacak olursak kredi faiz oranlarının hemen hemen 2 kat arttığı ve vatandaşların öncekine göre 267 bin TL daha fazla ödeme yapacağı görüldü. 

Faizlerin düşmesi ile kredi yapılandırması umudu artan kredi borçlularının ise yapılandırma hayalleri , faiz arttırımı sonrası suya düştü. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA