Cumhur İttifakı Ortağı İstedi Yeni İmar Affı Geliyor

Türkiye’de 9’uncu kez İmar Affı çıkıyor. Daha önce AK Parti döneminde 8 kez çıkan imar affı, Cumhur ittifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisinin isteğiyle yeniden affa hazırlanılıyor.

Cumhur İttifakı Ortağı İstedi Yeni İmar Affı Geliyor

Deprem ülkesi olan Türkiye, 9’uncu kez imar affına hazırlanıyor. 1999 Büyük Marmara depreminin ardından tüm parti mensupları milletvekillerince kurulan Meclis Araştırma Komisyonu raporunda ‘’Gecekondulaşma ve kaçak yapılaşmayı teşvik eden imar affı politikasından kesinlikle vazgeçilmelidir’’ raporuna rağmen imar affı yeniden gündeme geldi.

9’uncu Olacak

Daha önce AK Parti tarafından 8 kez getirilen imar affında Meclis şimdide BBP’nin teklifiyle 9’uncu affa hazırlanıyor. İmar affında hazine arazisini işgal edenler, kaçak ev ve villa yapanlar, kaçak kat çıkanlar affa girecek.

Son İmar Affında 16 Milyar Toplandı

Son olarak 2018 yılındaki afta, 31 Aralık 2017’den önce yapılmış ruhsatsız yada ruhsata aykırı olarak yapılan yapıların imar sorununun çözümü içim imar barışı düzenlemesi hayata geçirilmişti. 10 milyondan fazla kişinin yararlandığı bu aftan kayıt belgesi bedeli olarak 16 milyar lira toplanmıştı.

BBP’den Teklif

Cumhur İttifakının ortaklarından olan BBP’den adım geldi. Genel Başkan Mustafa Destici tarafından meclise sunulan yasa teklifi 30 Temmuz 2022’den önce ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılmış yapılar için imar barışı düzenlemesi uygulanması istendi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /