CHP TBMM'ye Sundu: "Asgari Ücretin Altında Geliri Olan Aileye Devlet Ücretsiz Konut Versin"

CHP Milletvekili Serkan Topal tarafından TBMM'ye bir teklif verildi. Verilen teklifte , aylık geliri brüt asgari ücretin altında olan ailelere devletin konut vermesi ya da kira yardımı yapması istendi.

CHP TBMM'ye Sundu: "Asgari Ücretin Altında Geliri Olan Aileye Devlet Ücretsiz Konut Versin"

CHP sundu: Geliri asgari ücretin altında olanlara ev  verilsin.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Serkan Topal, TBMM'ye bir kanun teklifi verdi. Verilen Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi'nde bir evin aylık gelirinin asgari ücretin altında olması durumunda bu aileye konuyt verilmesi istendi. Söz konusu kanun teklifinin özetinde, "Teklif ile aylık hane geliri brüt asgari ücretin altında olan ailelere ücretsiz konut tahsis edilmesi düzenlenmektedir." denildi.

Kanun teklifinin tam metni şu şekilde:

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komsiyonu'na gelen teklif, önümüzdeki günlerde gündeme alınacak ve görüşülüp görüşülmemesi oylanacak. Komisyonda yapılacak oylamada gündeme alınması kabul edilirse söz konusu teklif görüşülüp Meclis Genel Kurulu'na gönderilecek.

CHP'li Topal tarafından verilen teklifte devletin brüt asgari ücretin altında geliri olan ailelere ev vermesi ya da kira yardımı yapılmasını teklif edildi.