Bu Şartları Taşıyanlara Ayda 380 TL Taksitle Konut

Son dakika haberi: TOKİ'den yapılan açıklamada alt ve orta gelir grubuna yönelik konut kampanyasının başladığına yer verildi. 114 bin liradan başlayan evlerin satış duyurusu ve başvuruya dair bilgiler yazımızda.

Bu Şartları Taşıyanlara Ayda 380 TL Taksitle Konut

TOKİ'den ev kampanyası.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada bazı şehirlerde konutların satışlarının başladığına , ucuza ev sahbii olmak isteyen vatandaşların konut kampanyalarına başvuru yapması gerektiğine yer verildi. Ev almak isteyen vatandaşlar için başlatılan TOKİ konut kampanyasının başvurusuna ilişkin bilgiler, en uygun fiyata satılan evler ve diğer detaylar yazımızda.

EN UCUZU 114 BİN LİRA

TOKİ'nin güncel ev satışlarına baktığımızda 114 , 115 be 116 bin liraya kadar ev satışlarının olduğu görüldü. Zonguldak, Osmaniye ve Kırıkkale 'de satışa sunulan evler için başvurular alınırken vatandaşların kiradan daha az bir ödeme ile taksitle ev sahibi yapılacağına yer verildi. 

Satış sözleşmesine baktığımızda 114 bin  liralık ev almak isteyen ve 240 ay vadeye bunu bölmek isteyenler, Yüzde 20 peşinat verdikten sonra kalan parayı 20 yılda her ay 380 lira taksitle geri ödeyecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Alt ve orta gelir grubuna yönelik başlatılan kampanyada alt gelir grubuna başvuru yapacakların aşağıdaki şartları taşıması gerektiği ifade edildi:

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,  Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 (üç) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.  Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak,  Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5.500.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

GÜNCEL KONUT SATIŞLARI

TOKİ'nin resmi internet adresine baktığımızda satıştaki güncel konut listeleri ve detayları şu şekilde:

BAŞVURU

Başvurular Ziraat Bankası'na yapılmaktadır.