250 Bin Sosyal Konut Böyle Yapılacak O Evlerin Resimleri Çekildi

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak adlandırılan konutlarda detaylar belli oluyor. Konutların nasıl yapılacağı şekillendi.

250 Bin Sosyal Konut Böyle Yapılacak O Evlerin Resimleri Çekildi

Kısa zamanda çok sayıda başvuru alan TOKİ konutlarında detaylar belli oluyor. 4 milyonu aşkın başvuruların olduğu sosyal konutlarda İstanbul Esenlerdeki TOKİ konutları model alınarak yapılacak. 2+1 ve 3+1 evlerin resimleri çekildi.

Cumhurbaşkanı Onay Vermişti

Esenler Belediyesi-TOKİ iş birliğiyle Esenler de kentsel dönüşüm kapsamında evler yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce bu daireleri gezip onay vermişti.

Yeni Şafak’tan Burak Doğan ve Ayşe Mine Aliooğlu bu evleri gezdi ve evlerin resimlerini çekti.

Kişi Başı 17 Metrekare Yeşil Alan

Yatay mimariyle inşa edilecek konutlar beş katlı. Doğal gaz ve ısı yalıtımın olacağı binaların altında kapalı otopark bulunuyor. Yeşille iç içe projede kişi başına 17 metrekare yeşil alan düşüyor. Konutlar çocuk oyun alanları, cami, okul ve hastanelere yürüme mesafesinde. Ayrıca büyük bir spor tesisi de bulunuyor.

Model kentsel dönüşüm projesindeki 3+1 daireler, 110 ile 125 metrekare arasında değişiyor. Her dairede balkon, banyo, ebeveyn banyosu, alaturka ve alafranga tuvalet bulunuyor.

110 metrekare dairenin 5 metrekare balkonu, 10’ar metrekare iki yatak odası, 23 metrekare salonu ve 16 metrekare ebeveyn odası bulunuyor.

12 metrekare büyüklüğündeki mutfak ise kullanışlı dolapları ile göz dolduruyor. 3+1 daireler ise geniş aileler için ideal görüntü veriyor.

Küçük Evlerde Amerikan Mutfak

Sosyal konut projesinde 2+1 daireler 80 ile 100 metrekare arasında yükselecek. 80 metrekare olanlarda Amerikan mutfak, 100 metrekare olanlarda ise 12 metrekare mutfak olacak.

100 metrekarelik dairede 23 metrekare salon, 6 metrekare balkon, 11 metrekare çocuk odası, 12 metrekare ebeveyn odası var.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /