2. El Arabada Fiyat Düzenlemesi Olumlu Karşılık Buldu 2020

2. el araba alımında fiyat düzenlemesi için çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar ile ilgili ilk bilgiler geçtiğimiz gün geldi ve düzenleme olumlu karşılandı.

2. El Arabada Fiyat Düzenlemesi Olumlu Karşılık Buldu 2020

2. el araçta düzenleme olumlu karşılanıyor.

2. el araç alımı satımında düzenleme yapılacağı, bu konuda çalışma olduğu açıklaması vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Geçtiğimiz gün gelen açıklamada 2. el araba alımı satımında fiyatların aşağı çekilmesi için çalışma başlatıldığına yer verildi. Sabah Gazetesi 'nden Ufuk Sandık, Ankara kulislerinden aldığı bilgiyi aktarmıştı. 

BAZI DÜZENLEMELER YAPILACAK: EN DİKKAT ÇEKENİ YURT DIŞINDAN ALIMA İZİN

Söz konusu haberde ikinci el piyasasında düzeni sağlamak, suni fiyat artışlarının önüne geçilmesini önlemek için bazı düzenlemelerin gündemde olduğuna yer verildi. Bu düzenlemelerden en dikkat çekeni ise yurt dışından ikinci el araç alımına izin oldu. Sandık, ikinci el araba piyasasında fiyat dengesinin sağlanması için yurt dışından araç alımına izin verilmesinin gündemde olduğunu yazdı.

OLUMLU KARŞILIK BULDU

Sıfır araç üretiminin azalması, talebin karşılanmaması nedeniyle ikinci el arabada fiyatlar fahiş seviyelere kadar çıktı. Örnek olarak vermek gerekirse sıfırı 283 bin TL olan araçların 320 bin liraya satıldığı görülüyor. 

Vatandaşlar , ikinci el araç alımında yurt dışı izninin çıkmasını olumlu karşıladı.

Söz konusu düzenleme üzerinde çalışmaların, Ticaret Bakanlığı bünyesinde devam ettiğine yer verildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA