150 Bin TOKİ Konutu İçin Detaylar Belli Oldu

Uygun fiyatlı ev arayışında olan vatandaşlar dört gözle TOKİ konutlarında gelecek haberi beklerken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdeyi duyuracağını belirtti. Detaylar ne, ödemeler nasıl yapılacak?

150 Bin TOKİ Konutu İçin Detaylar Belli Oldu

Enflasyonla mücadele etmekte zorlanan vatandaşlar için TOKİ’den 150 bin sosyal konut müjdesi geldi. vatandaşlara hem kendi evlerini yapmaları için ucuza arsa hem de isteyen vatandaşa uygun konut satışı yapılacak. 81 ildeki hazine arsaları vatandaşlar için satışa çıkarılacak.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyüğü

Önümüzdeki ay için açıklanacak sosyal konut projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu sosyal konut projesi Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olacak dedi. "İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibarıyla, Cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız" dedi.

Yüzde 10 Peşin 180 Ay Vade

Edinilen bilgiler doğrultusunda satışa çıkarılacak hem arsalar hem de konutlar için yüzde 10 peşinat istenecek. Bununla beraber 180 ay taksit seçenekleri bulunuyor.

Gelir 10 Bin Lirayı Geçmeyecek

TOKİ eliyle yapılacak olan bu konutlarda aranan şartlardan biride hane gelirinin 10 bin lirayı geçmeyecek olması. Yani başvurabilmek için hanedeki tüm gelirin 10 bin liranın altında olması gerekiyor. Ancak asgari ücrete bu ay zam gelmesi nedeniyle bu rakamın bir miktar yukarı çıkarılabileceği düşünülüyor.

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimler, engelliler ve emeklilere sosyal konutlarda belirli kontenjan da ayrılacak.

Arsalarda Vergi Muafiyeti

Vatandaşa, arsayı aldığında evi yaptığı sürede resim, harç ve KDV muafiyeti gibi destekler de sunulacak. Hazine arazisi tahsis edilirken belirli süre elden çıkarmama şartı konulacak. Arsanın yerine göre metrekare büyüklükleri belirlenecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /