10 Bin TL Temel İhtiyaç Desteği Başvurusu İnternetten ve SMS ile Başladı (Ziraat Bankası - Halkbank - Vakıfbank)

Son dakika haberi: Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından açıklamalar yapıldı ve Temel İhtiyaç Desteği başvurularının başladığına yer verildi. 10 bin TL'ye kadar 6 ay geri ödemesiz ve 0,49 faizle ihtiyaç kredisinde başvuru detayları , başvuruların nasıl yapılacağı haberimizin devamında. İşte detaylar.

10 Bin TL Temel İhtiyaç Desteği Başvurusu İnternetten ve SMS ile Başladı (Ziraat Bankası - Halkbank - Vakıfbank)

10 bin TL temel ihtiyaç desteği başvurusu başladı.

3 kamu bankası, koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlara 10 bin TL 'ye kadar düşük faizle kredi verecek. 6 ay geri ödemesiz toplam 36 ay vade ile verilecek kredi için başvurular bugün alınmaya başladı. 3 kamu bankası tarafından yapılan açıklamada başvuruların internet üzerinden yapıldığına yer verildi. Peki 10 bin TL Temel İhtiyaç Kredisi başvurusu nasıl yapılır? Başvuru formu nasıl doldurulur? Başvurular hangi internet adresi üzerindne yapılıyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, geliri 5 bin TL 'nin altında olan vatandaşların kira, temel gıda, fatura ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için vatandşlara 3 kamu bankasından 10 bin TL 'ye kadar kredi verileceği bildirildi. 5000, 7500 ve 10 bin TL olarak çekilebilen temel İhtiyaç Kredisinde en önemli şart, vatandaşların aylık gelirinin 5 bin TL 'den az olması. Hane halkı geliri 5 bin TL 'nin altında olanlar krediden faydalanabiliyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

3 kamu bankası tarafından yapılan açıklamada, Temel İhtiyaç Desteği başvurularının başladığına yer verildi. Başvurular , bankaların internet şubeleri üzerinden yapılıyor. 

ZİRAAT BANKASI BAŞVURU

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada , Temel İhtiyaç Desteği başvurusunun aşağıdaki internet adresi üzerinden yapılacağına yer verildi:

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/basvurular/bireysel-kredi-basvurulari/ihtiyac-destek-kredisi?ch=1

Linki kopyalayın ve yeni sekmede açın.

HALKBANK

Halkbank tarafından yapılan açıklamada, Temel İhtiyaç Desteği başvurusu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Başvurularınızı; Halkbank İnternet Şubemize giriş yaparak ya da web sayfamız üzerinden yapabilirsiniz."

https://www.halkbank.com.tr/21546-bireysel_ihtiyac_destegi_kredisi

Linki kopyalayın ve yeni sekmede açın.

VAKIFBANK SMS İLE BAŞVURU

Vakıfbank tarafındna yapılan açıklamada, Temel İhtiyaç Desteği başvurusunun kısa mesaj yolu ile yapılabileceğine yer verildi.  İşte başvuru şekli:

"Aralarında birer boşluk bırakarak DESTEK TCKN ve HANEGELİRI yazıp 5724’e sms gönderebilirsiniz.

Örnek Sms Metni:

DESTEK 11111111111 3000"

GERİ ÖDEME

10 bin TL 'ye kadar verilen kredinin geri ödemesi 6 ay sonra başlayacak. 

İCRALIK OLANLAR , KREDİ NOTU DÜŞÜK OLANLAR , SİGORTASIZLAR YARARLANABİLECEK Mİ?

Bu kredi desteğindne icralık olanlar, kredi notu düşük olanlar, sigortasız vatandaşlar ve bankaların kara listesinde olan vatandaşların yararlanıp yararlanmayacağı açıklanmadı. Peki sizce faydalanmalılar mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.