Son Dakika Haberi: Altın Fiyatları Fırladı Neden Yükseldiği ve Tahminleri Yayımlandı

Son dakika haberi: Altın fiyatları bugün oldukça hareketli seyrediyor. Piyasalardan alınan son verilere göre gram ile çeyrek altın rekor kırarken ons fiyatı da 8 yıl aranın ardından 1800 dolar seviyesini geride bıraktı. Peki altın fiyatları neden yükseliyor? Yükseliş devam edecek mi? Altın tahminleri nedir? Altın fiyatları yükselecek mi? Cevaplar haberimizde.

Son Dakika Haberi: Altın Fiyatları Fırladı Neden Yükseldiği ve Tahminleri Yayımlandı

Son dakika : Altın fiyatları fırladı.

Piyasalar bugüne hareketli başladı. Sabah saatlerinde 393 TL seviyelerine olan gram altın, öğleden sonra hızlı bir yükseliş içine girdi ve tarihinin en yükske seviyesine kadar yükseldi. Gram , çeyrek ve ons altında yaşanan hızlı yükseliş sonrası vatandaşlar, altın fiyatlarının yükselmeye devam edip etmeyeceğini araştırmaya başladı. 

ALTIN ONS FİYATI

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre altının ons fiyatı 8 yıl sonra 1800 dolar seviyesini geçti ve 1807 dolarda sabitlendi. 

İşte önceki gündne bu yana altın ons fiyatında yaşanan değişim:

ALTIN GRAM FİYATI

Altının gram fiyatı son dönemlerin en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Rekor kıran gram altın 400 TL sınırına kadar geldi. Kapalı çarşıdan alınan son dakika verilerine göre gram altın 399 TL 'ye geldi. 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Gram altında sert yükselişle birlikte çeyrek altında da sert yükseliş görüldü. Piyasalardan alınan son verilere göre çeyrek altın 648 TL 'ye kadar yükseldi. 

Cumhuriyet altını ise 2620 TL 'ye alınıp 2641 TL 'ye satılıyor.

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Korona virüs pandemisi nedeniyle tüm dünyada piyasalar adeta durma noktasına kadar geldi. Piyasalarda yaşanan ciddi dalgalanmalar nedeniyle yatırımcılar, güvenli liman arayışı ile altına sığınmaya başladı. 

Altına taleplerin artması sonrası fiyatlar hızlı şekilde yükselmeye başladı. 

 ABD'de eyaletler Salı günü koronavirüs vaka sayısı ve hayatını kaybedenlerin sayısında rekor seviyeler açıkladı ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Salı günü yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınının yeniden yayılmaya başlamasının ABD ekonomisinin toparlanma hızı için tehdit oluşturabileceğini söyledi. Bu açıklama , piyasaları eksi yönde hareketlendirirken yatırımcılar altına yönelmeye devam etti. 

HSBC Securities (USA) Inc. baş değerli metaller analisti James Steel, altın piyasası ile ilgili hazırladığı notta, "Kovid-19'a yoğun bir yatırımcı tepkisi ETF varlıklarının rekor seviyelere yükselmesine neden oldu ve bu durum mücevher talebindeki düşüşün etkilerini giderdi ve geri dönüşüm işlemlerindeki artışları absorbe etti," dedi ve yatırımcıların artan risklere ve düşük faizlere tepki vermesi ile birlikte bu fonlara girişlerin devam etmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

ALTIN BU SEVİYEDEN ALINIR MI?

Altın fiyatları ile ilgili iki kritik şirketten değerlendirme açıklaması yapıldı. Goldman Sachs Group Inc. metalin önümüzdeki 12 aylık dönemde 2,000 doları aşarak rekor kırmasını beklerken, JPMorgan Chase & Co., yatırımcılara altın almaları tavsiyesinde bulundu.

Julius Baer Group Ltd.'de Next Generation Research'ün başkanı Carsten Menke, yaptığı değerlendirmede, "Kısa vadeli fiyat riskleri, virüs kontrol altına alınmadığı sürece yukarı eğilimli kalacak"  dedi.

HSBC'den Steel, açıklamasında "Kovid-19'a tepki niteliğindeki daha önce benzeri görülmemiş parasal ve mali teşvikler altın için iki yukarı yönlü faktöre neden oldu: likidite ve borç," ifadelerini kullandı ve "Düşük faizler, bilanço genişlemesi dahil parasal genişleme ve küresel bazda yüklü mali harcamalar görülebilir bir gelecek için altının rallisini güçlendirecek ve sürmesini sağlayacak" dedi.ytd

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA