Son Dakika: EYT Meclis'e Geliyor (Emeklilik Yaşı Kaça İnecek?)

Emeklilikte yaşa takılanların sorunları tekrar meclise geliyor. 1 Ekim itibariyle açılacak olan Meclis'in ilk gündem maddelerinden biri emeklilikte yaşa takılanlar.

Son Dakika: EYT Meclis'e Geliyor (Emeklilik Yaşı Kaça İnecek?)

Emeklilikte yaşa takılanların sorunları tekrar Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nin gündeminde geliyor.

Daha önce Milliyetçi Hareket Partisinin Meclis gündemine getirdiği emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili yasa tasarısı Meclisten geçmemiş ve EYT bekleyen vatandaşlar büyük hüzün yaşamıştı. Önümüzdeki 1 Ekim günü TBMM açılacak ve yüz binlerce yaş mağduru vatandaşın sorunu tekrar TBMM'nin gündemine gelecek. 

CHP YASA TEKLİFİ VERDİ

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, TBMM'ye verdiği yasa tasarısında Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarının çözümünü istedi. 

Bunu yanı sıra MHP'nin de EYT teklifinin raftan inmesi bekleniyor. Türkiye gazetesinden Sefa Bilgitekin 'in bugün kaleme aldığı yazısında, bu düzenlemeye bazı AK Partili milletvekilleri de destek veriyor. MHP, İYİ Parti ile CHP'nin ve HDP'nin de vereceği destek ile söz konusu yasanın, bu yasama yılında TBMM Genel Kurulu 'ndan geçmesi ve onaylanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderilmesi bekleniyor. Söz konusu düzenlemenin Meclisten geçmesi durumunda bundan yaklaşık olarak 2,3 milyon kişi faydalanabilecek. Bu kişlerden ilk etapta  450 bin kişi emekli olabilecek.

HANGİ TARİHTEN ÖNCE İŞE BAŞLAYANLAR FAYDALANACAK?

Söz konusu tasarı eğer TBMM'den geçer ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da onaylanırsa, tasarının Resmi Gazete 'de yayımlanması ile birlikte 8 Eylül 1999 'dan önce sigorta girişi yapılanlar emeklilik şansı yakalayabilecek. 

Buna göre yaş kadınlarda 38, erkekler 43 olabilecek.

Kamubulteni.com  | Ankara