Son Dakika: Emekliye 361 TL Ödeme Açıklaması

Milyonlarca emeklinin vergi iadesi yerine gelen yüzde 4 'lük ek ödemenin arttırılması için açıklama geldi ve talep iletildi.

Son Dakika: Emekliye 361 TL Ödeme Açıklaması

Emeklilere ek ödeme açıklaması.

Ocak 2020 'de emeklilerin maaşına enflasyon zammı yapılmıştı. Pandemi sürecinde ise en düşük emekli maaşı 1500 TL seviyesine çıkarılmıştı. Emeklilere yapılan ödemeleriden brinin daha arttırılması gündemde. 

HER AY YÜZDE 4 

Emeklilerin maaşlarına her ay yüzde 4 oranında bir ek ödeme ekleniyor. Yapılan ödeme maaşla birlikte emeklilere veriliyor. Edinilen bilgilere göre yüzde 4 'lük ek ödemenin arttırılması isteniyor. 

Türkiye Emekliler Derneği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, çalışanlara asgari geçim indirimi olarak 220 ile 375 lira arasında ödeme yapıldığının altı çizildi ve emekliler için vergi iadesi yerine getirilen ek ödemenin miktarının arttırılması talep edildi. Yapılan açıklamada,  "Emekliler için vergi iadesinin yerine getirilen ek ödeme maaşın yüzde 8-10'una çıkarılsın" ifadelerine yer verildi. 

TALEP İLETİLDİ: PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Söz konusu talep iletildi. Eğer söz konusu talep yürürlüğe girerse emeklilere yapılan ek ödeme tutarlarında artış yaşanacak. Yüzde 4 'lük ek ödeme tutarı yüzde 10 seviyesine çıkarılırsa SSK ile Bağ Kur emeklilerinin en yüksek ödemesi 241 TL 'den 602 TL seviyesine çıkacak. 

Maaşı bin 500 lira olana 60 lira yerine 150, 2 bin lira olana 80 lira yerine 200, 3 bin lira olana 120 lira yerine 300 lira ek ödeme verilebilecek.

Talebin iletilmesi sonrası bu konuda değerlendirme yapılacak. 2 Haziran 2020 günü Meclisin toplanmaması sonrası konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

Süreçten haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN