Son Dakika: 25 Yıl Evli Kalana Emeklilik Teklifinde Üzen Haber

Son dakika haberi: 25 yıl evli kalanlara emeklilik hakkı verilmesi için yeni açıklama geldi.

Son Dakika: 25 Yıl Evli Kalana Emeklilik Teklifinde Üzen Haber

25 yıl evli kalana emeklilikte son dakika gelişmesi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne önemli bir kanun teklifi geldi. Gelen kanun teklifinde, 25 yıl evli kalan kadınların sigortalı sayılması ve gerekli prim koşulunu sağlamaları durumunda emekli edilmesi gerektiği ifade edildi. 

NASIL OLACAKTI?

TBMM'ye verilen tekliflere göre ev hanımı olan kadınların, normal çalışan gibi sigortalı gösterilmesi ve primlerinin yatırılması durumunda emekli edilmesi hedefleniyordu. 

KANUN TEKLİFİ VERİLDİ

Geçen sene TBMM'ye gelen aynı konudaki iki kanun teklifinin ilki CHP tarafından verildi. İkinci teklif ise HDP tarafından verildi. Söz konusu kanun teklifinin tam metni şu şekilde:

DESTEK GÖRDÜ

Söz konusu kanun teklifi , birçok kesimden destek gördü. Kadınlar,  söz konusu kanun teklifinin yürürlüğe girmesini talep ederken birçok isim, bununla aile birliğinin korunacağını, boşanmaların önüne geçilebileceğini söylüyor.

Sizce 25 yıl evli kalana emekilik verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

SON DAKİKA GELİŞMESİ

Edinilen bilgilere göre CHP ve HDP tarafından ayrı ayrı verilen kanun tekliflerinin TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gündeme alınmadığı öğrenildi.

YENİ TEKLİF

Seçime kısa süre kala partilerin toplumda karşılık bulan bu teklifi yinelemesi bekleniyor. 25 yıl evli kalana emeklilik hakkında açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN