Son Dakika: 25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımlarına Emeklilik 2020 Şartları

25 yıllık ev hanımlarına emeklilik hakkı için kanun teklifi TBMM Başkanlığı 'na sunuldu. Peki teklif yasalaşırsa kimler emekli olacak? Şartlar ne olacak? İşte detaylar ve son bilgiler ile 25 yıl evli kalana emeklilik hakkında yorumlar görüşler.

Son Dakika: 25 Yıl Evli Kalan Ev Hanımlarına Emeklilik 2020 Şartları

25 yıl evli kalana emeklilik.

Sigortası olmayan ev hanımlarına emeklilik verilmesi için TBMM 'ye bir kanun teklifi verildiği bildirildi. TBMM kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre , bütçe görüşmeleri ile KYK borçları ve infaz düzenlemesinin meclisten geçmesinin ardından emeklilik düzenlemesinin meclis gündemine gelmesi bekleniyor. 

Sigortası olmayan ve 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı verilmesini düzenlemesini ön gören Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ’na sunuldu. Söz konusu kanun teklifinin Plan Bütçe Komisyonu 'na gönderilmesi ve daha sonra işleme alınması bekleniyor. Teklif TBMM Genel Kurulu 'ndan da geçtikten sonra düzenleme hayata geçecek ve ev hanımlarına emeklilik hakkı verilecek. 

Konu iel ilgili yapılan açıklamada , ev hanımlarına emeklilik için 3 şart aranacağı bildirildi.  Bu düzenlemeye göre ev hanımlarının Sosyal Güvenlik Kurumu ile herhangi bir bağ bulunmaması, evlilik süresinin 25 yıl ve daha üzeri olması, belli bir süre sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an için Sosyal Güvenlik Kurumu ile bağın bulunmaması şartları aranacak.

Peki sizce şartlar ne olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Kanun TBMM 'den geçer ve yasalaşırsa bu şartları taşıyan kadınlara emeklilik hakkı verilecek. Ev hanımları , kanunda belirtilen yaş şartıyla ve ilgili kanunda belirlenen kazanç sınırları içinde yapılacak hesaplama sonrası ortyaa çıkacak rakamı peşin şekilde ödeyecek. Peşin şekilde ödemenin yanı sıra kadınlar borçlanarak yaşlılık aylığı almaya yani emekli olmaya hak kazanabilecek.

KADIN ERKEK DİĞER VATANDAŞLAR BU SAYFADA TIKLA KATIL

KANUN TEKLİFİ MECLİSE GELDİ

25 yıl evli kalana emeklilik için kanun teklifi TBMM 'ye geldi.  25 YIL EVLİ KALANA EMEKLİLİK ŞARTLARI İÇİN TIKLAYIN

DÜZENLEME TBMM 'YE GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN