Mustafa Pak: Asgari Ücret 5 Bin Lira, Emeklilik Yaşı 50 Olmalı

Bağımsız Türkiye Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Pak, Türk-İş'i ziyaret etti. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüşen ve işçi sorunlarıyla ilgili bilgi alan Pak, asgari ücretin 5 bin TL olması gerektiğini, BTP'nin işsizlik için çözüm önerileri sunacağını söyledi.

Mustafa Pak: Asgari Ücret 5 Bin Lira, Emeklilik Yaşı 50 Olmalı

BTP'li Pak: Asgari Ücret 5 Bin Lira, Emeklilik Yaşı 50 Olmalı

Bağımsız Türkiye Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Pak, Türk-İş'i ziyaret etti. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüşen ve işçi sorunlarıyla ilgili bilgi alan Pak, asgari ücretin 5 bin TL olması gerektiğini, BTP'nin işsizlik için çözüm önerileri sunacağını söyledi.  Pak, 'Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Beyefendi’nin dünyaya mal olmuş Milli Ekonomi Modeli’nin hayata geçmesi ile asgari ücret 5 bin TL olacak ve her Türk işsizliğin sona erecek ve gelir dağılımında adalet temin edilecek. Sürekli büyüme sağlanacak , vatandaşı bin TL vatandaşlık maaşı alacak" ifadelerini kullandı.

Ankara'da şehir ısıtma merkezleri kurulacağını konut, iş yeri ve fabrikalara sıcak su, kızgın buhar veya akışkanlarla ısı gönderileceğini ve bu sayede ısınma için Ankaralıların para harcamayacağını söyleyen Pak, "Bu proje soğuk iklim yaşayan gelişmiş ülkelerde kullanılan çağdaş bir yöntemdir. Bu yöntemle hem yakıt tasarrufu sağlanacak hem de ısınma konforu artırılacak. Düşük maliyetle doyasıya ısınma imkanı temin edilecek. Bu projemiz kapsamında elimizde var olan Jeotermal kaynakları da öncelikli olarak kullanacağız. Kızılcahamam, Ayaş, Haymana, Sey Hamamı, Çubuk Melikşah, Beypazarı, Dutlu Kapullu gibi ilimizde bulunan birçok Jeotermal kaynakları sayesinde ücretsiz ısınma kaynağını devreye koyacağız. Bu sayede toplam ısınma ihtiyacının yüzde 40'ı ücretsiz elde edilecek. Bu merkezler aynı zamanda elektrik üretilen tesisler olacak. Isıtmanın yanı sıra şehrin ve belediyenin ihtiyacı olan elektriğin bir kısmı yine ücretsiz olarak elde edilmiş olacak. Projemiz sayesinde doğalgaz faturaları yüzde 50'den fazla azalacak, hane bütçeleri derin bir nefes alacak." şeklinde konuştu.

Emekliler Derneğini de ziyaret eden Pak, Emeklilik yaşının 50 olması gerektiğini söyledi.