EYT’den Faydalananlara Kıdem Tazminatı Verilecek

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi sona erdi. Aralık ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelecek ve EYT’den faydalanarak aylık bağlatmak isteyen vatandaşlar, SGK’ya müracaat işlemlerini gerçekleştirmeden önce işlerinden ayrılmak zorunda kalacak. Böyle bir durumda da işveren, kendilerine kıdem tazminatını ödemek zorunda kalacak. Türkiye’de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren EYT çalışmasında artık sona gelindi. Bütün detaylar aralık ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Mecli

EYT’den Faydalananlara Kıdem Tazminatı Verilecek

EYT’de  Herkes İçin Tek Formül Geçerli Olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ile alakalı;


“Bizim emeklilik sistemimizdeki denge bozulmuş. Bunu etkileyen faktörlerden biri de nüfustaki yaşlanma. Biz burada EYT’lilerin probleminin çözümüne ilişkin bir çalışma yapıyoruz. Tek tip bir düzenleme olacak. Bütün çalışanların gerçek bilgileri elimizde. Biz bu çalışmayı aralık ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacağız.”

Dedi.

Staj Sigortası, EYT’ye Girmeyecek

Bakan Bilgin, staj ile çıraklık sigortası bulunan kişiler ile alakalı;

“Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve Stajyerlik durumu bu kapsama dahil değildir.”

Dedi. 


EYT’den Maaş Alanlara Kıdem Tazminatı Verilecek 

EYT düzenlemesi yasal bir hal aldıktan sonra düzenlemeden faydalanarak maaş bağlatmak isteyen vatandaşlar, iş yerlerinden ayrılacaklar. İşveren de aynı şekilde bu durumda bulunan kişilerin işten çıkışlarını yapacak ve işçiler de SGK'dan aylık bağlatmak amacıyla başvuru işlemlerini yapabilecek. İşverenler, işten aylık bağlatmak amacıyla ayrılan işçilere iş yerlerinde bir yıllık kıdemleri de Varsa kıdem tazminatlarını ödemek zorunda kalacak.