EYT’de Sürpriz Gelişme Yaş Şartı Geliyor Mu

EYT’de gözler gelecek habere çevrilmişken konu ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Masaya yaş şartı geldi mi konusunda açıklama geldi.

EYT’de Sürpriz Gelişme Yaş Şartı Geliyor Mu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenleme ile ilgili son toplantı dün Külliye'de yapıldı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldı.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber’de katıldığı programda masada yaş şartının konuşulduğunu belirtti.  Yaş şartı ile ilgili Erdem şu ifadeleri kullandı;

Toplantıda Meclis Grup Başkanvekillerinin de olması aslında bir yasal düzenleme üzerinde çalışıldığını gösteriyor. Bugüne kadar teknik çalışma yapıldı. Şimdi artık onun bir yasa çerçevesi içine alınıp Meclis'te ele alınması söz konusu. Öyle görünüyor ki bu toplantıda bu konu konuşuldu. Bundan önceki toplantılarda birçok alternatif masaya geldi ve konuşuldu. Bunların içinde yaş, yıl ve prim şartları oldu.

Netice itibariyle Çalışma Bakanlığının önünde bir veri seti var. Kimlerin hak sahip olduğu kimlerin EYT'den yararlanacağı bütün bu rakamlar bakanlığın önündeki verilerde var. Alternatif bir sürü çalışma yapıldı. Kimlerin kapsama gireceğini artık herkes biliyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olmuş ve çalışmaya başlayıp prim ödemiş herkes EYT'li olacak..

Kimlerin kapsama gireceği konusu ise yasanın çerçevesini öğrenince açıklayabileceğimiz bir durum. Yaş meselesinde bu EYT'li vatandaşlarımız 8 Eylül 1999 yılında çıkarılan yasayla yaş şartına takılmış durumda. Dolayısıyla bu sorunun çözümüne yönelik bir çalışma yapıldı. Tabi burada alternatifli birçok tasarı hazırlanmış durumda.

Masaya yaş şartı geldi. Hatta 2 çeşit yaş şartı söz konusu oldu. Bunlardan birincisi kadınlarda 48 erkeklerde 50, diğeri ise kadınlarda 50 erkelerde 52 yaş sınırının olması. Prim gün sayısı 8 Eylül 1999 öncesine dönülecek yaşta da böyle bir sınır getirilmesi masaya geldi. Ancak bu yaş meselesi ve diğer konularla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Şu an bunların üzerinde konuşuluyor ve değerlendirme yapılıyor.

Bu öneriler masaya geliyor ve bunlar dışarıya sızdığı zaman biz bunları buradan paylaşıyoruz. Bu noktada yasanın içeriğini beklemek gerekir. Ama aldığımız bilgiler bu önerinin masaya geldiği yönünde. Elbette buna itirazlar da oluyor; netice itibariyle 'yaşa takılanlar var ve tekrar bir yaş şartı gelmesi doğru değil' diye.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /