EYT Kapsamı:Kimler Emekli Olacak?

EYT ile ilgili haberler devamlı olarak araştırılmaktadır. Yaş şartı olarak belirlenen EYT çalışanlar tarafından çok merak edilmektedir. Bazı kişiler yaş şartına takılmalarından dolayı emekli olamadıklarından çok sıkıntılı günler geçirmektedirler. EYT konusuna takılan binlerce kişi bu kanunun çok çabuk çıkarılarak kanunlaşmasını beklemektedir. Bu konuda birçok protestolar yapmak zorunda kalan insanlar EYT çok acil olarak kanun haline getirilmesini istemektedirler. Bunun için hükümet tarafından çalışmalar yap

EYT Kapsamı:Kimler Emekli Olacak?

EYT konusundaki çalışmalar çok kapsamlı olarak, ele alınmış ve 2022 yılı bitmeden yasalaşıp 2023 yılında hayata geçmiş olacak denildi. Cumhurbaşkanı’da yapmış olduğu açıklamalarda, EYT konusu en ayrıntılarına kadar incelenip kısa süre içerisinde kamuoyuyla paylaşılmış olacak açıklaması yapıldı.

Çalışma Bakanı Bilgin’in açıklamasına göre de EYT çalışmalarımız son aşamasına geldi ve Aralık ayında yapılacak bir basın toplantısı ile açıklamalarda bulunacağız denildi. EYT konusu da Cumhurbaşkanı ile de görüşmeler yapıldıktan sonra geniş bir açıklamalar yapılacaktır denildi.

EYT Nedir?

EYT 8 Eylül 1999 yılında yürürlükte olup 4447sayılı yasa ile emekli olma için aranacak sigortalı olma süresi erkekler için 25 yıl ve kadınlar için 20 yıl primin ödenmesi 5000 gün şartının yanında birde yaş şartları kadınlar için 58 ve erkekler için ise 60 yaş şartı getirildi.

8 Eylül 1999 yılından önce sigortalı olan kişilerin yeni şartlara uyması sigortalılık sürelerine göre kademeli olarak kanunlaştı. Bu durumda emekli olmak için bu 3 şartın olması ve yerine getirilmesi gerekir. Bunlar sigortalılık süresi, prim ödeme ile yaş şartı olmaktadır.

Bu EYT Kanunu nedeniyle binlerce kişi emekli olamamaktadır. EYT ile bir işe girememekten şikâyetçi olan kişiler çok acil olarak EYT’nin çıkarılmasını istemektedirler. EYT kanununa göre Prim günü ve Sigortalılık günü dolup fakat yaşı tamam olmayanlar emekli olamıyorlar.