EYT ile İlgili Bir Çalışma Var mı?

Primlerini tamamlamalarına rağmen yaş haddi nedeniyle emekli olamayan personeller, bu konuda hükümetten gelecek müjdeli açıklamayı beklerken, hükümet bu konudaki sessizliğini koruyor. Bu konuda henüz bir açıklama gelmedi ve kulislerden edinilen bilgilere göre bu konuda henüz bir çalışma da başlatılmadı.

EYT ile İlgili Bir Çalışma Var mı?

Emeklilikte yaşa takılan personeller, hükümetten bu konuda bir adım bekliyor.

Posta Gazetesi 'nden Ekrem Sarısu, bugün kaleme aldığı yazısında EYT ile ilgili bazı bilgilere yer verdi. Bir takipçisinin gönderdiği soruyu cevaplayan Ekrem Sarısu, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışma olup olmadığını söyledi. 

Sarısu 'nun yazısındaki o kısım şu şekilde;

Soru: 1996 yılında sigorta girişim yapıldı. 3856 gün prim ödemem var. Acaba emeklilikte yaşa takılanlar kanunu çıktığı zaman, bu kanundan yararlanabilir miyim? Yoksa 56 yaşımı mı bekleyeceğim?

Cevap: Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak, siyasi otoritenin bir çalışması yok. Zaman zaman muhalefet partileri kanun teklifi veriyorlar. Ancak, bugüne kadar teklifler dikkate alınmadı. Doğum tarihinizi bildirmemişsiniz.

YAŞ ŞARTINI BEKLEYENLER NE OLACAK?

Yaşa takılanlar olarak; emekli olmak için Betmoon sigortalılık süresi ve prim şartını sağlayıp, emekli olmak için aranan yaşın dolmasını bekleyenler kast ediliyor. Maalesef siz ne sigortalılık süresini ne de prim ödeme şartını sağlamadığınız için muhtemelen çıkacak yasa sizi kapsamaz. Ancak yine de yasayı bekleyip görmek gerekir. Yasa kapsamına girmezseniz; 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarını birlikte sağlayacağınız tarihte emekli olacaksınız.

DÜZENLEME ŞART

Emeklilikte yaşa takılan personellerin gittikçe artması, bu konuda bir düzenleme yapılmasını artık zorunlu hale getirdi. Daha önce bu konuyu muhalefet partileri dile getirmişti. Tüm muhalefet partilerinin seçim beyannamelerinde yer alan EYT, AK Parti'nin beyannamesinde yer almadı.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından EYT hakkındaki yorum ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

EYT haberlerinden anlık haberdar olmak için;

Kamubulteni.com | Ankara