EYT'de Son Dakika Gelişmesi: Açıklama Geldi 2020

Emeklilikte yaşa takılan yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada 2 kanun teklifinin TBMM'ye sunulduğu ve komisyona geldiğine yer verildi. İşte kanun teklifinin detayları ve son durum.

EYT'de Son Dakika Gelişmesi: Açıklama Geldi 2020

EYT'de iki kanun teklifi Meclise geldi.

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. TBMM 'den edinilen bilgilere göre EYT 'lileri ilgilendiren iki kanun teklifi geldi. Yüksel Özkan ve Kamil Okyay Sındır tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı 'na sunulan kanun teklifleri Plan ve Bütçe Komisyonu 'na sevk edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na teklifler bugün geldi ve kanun tekliflerinin metinleri yayımlandı. 

KADIN EYT'LİLER BU SAYFADA TOPLANIYOR TIKLA KATIL

1. KANUN TEKLİFİ

EYT 'liler için verilen ilk kanun teklifinde Kamil Okyay Sındır şu ifadeleri kullandı:

"Teklif ile, 08.09.1999 tarihi öncesinde sigortalı veya iştirakçi olan ve yaşlılık aylığı için gereken sigortalılık süresi ile prim ödeme gün sayısı koşulunu sağlayanlara, yaş haddi koşulu gözetilmeksizin, yaşlılık aylığı bağlanması amaçlanmaktadır."

İşte kanun teklifinin tam metni:

2. KANUN TEKLİFİ

CHP Milletvekili Yüksel Özkan, EYT'lilerin sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanmasını talep etti. Özkan kanun teklifini şu özetle verdi:

"Teklif ile, emeklilik için gereken prim ödeme gün sayısını doldurmasına rağmen yaş koşulunu sağlayamayanların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri amacıyla prim ödeme gün sayısı ve prim borcunun bulunmaması koşulunun kaldırılması ve söz konusu kişilerden sağlık hizmetlerine katılım payının alınmaması amaçlanmaktadır."

Kanun teklifinin tam metni ise şu şekilde;

ŞİMDİ NE OLACAK?

EYT 'lileri ilgilendiren iki kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. Komisyonda görüşmeler başladıktan sonra kanun teklifleri işleme alınacak. Yapılacak oylama sonucu komisyondan geçmesi sonrası kanun teklifleri Meclis Genel Kuruluna sevk edilecek.

EYT HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN