EYT'de En Çok Merak Edilen Soru: Erdoğan'ın Tavrı Ne Olacak?

Emeklilikte yaşa takılanların durumu ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Peki yaşanan son dakika gelişmelerinin ışığında Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın tavrı ne olacak?

EYT'de  En Çok Merak Edilen Soru: Erdoğan'ın Tavrı Ne Olacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş 'dan emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son dakika açıklaması geldi.

Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu ve önümüzdeki Pazartesi günü açılacak meclisin gündeminde olacak konuları değerlendirdi. 

Türkiye Kalkınma Bankasının altında Türkiye Kalkınma Fonu kurulacağını söyleyen Muş, Kanun teklifi ile Bankanın personel rejiminin iş hukukuna dönüştürüleceğini söyledi..

MAHKUMLARA AF

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener 'in önceki gün af le ilgili yaptığı açıklamalara değinen Muş,

"Bunlar kendisinin yorumlarıdır, hiçbir şekilde bizi bağlamaz. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın bu konuda ABD'ye seyahati öncesi yapmış olduğu açıklamalar vardır. Dolayısıyla bizim pozisyonumuz, Genel Başkanımızın tanımladığı şekildedir. Bu pozisyonumuzda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Orada açık bir ifade, AK Parti'nin durduğu yer, meseleye yaklaşımı ortaya konulmuştur. Bunun dışındaki muhalefet partilerinin bizimle ilgili yapmış olduğu açıklamalarının hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır."

EYT MESELESİ

Emeklilikte yaşa takılanların durumuna da değinen Mehmet Muş, "Bu meseleyle alakalı bir çalışmamız şimdiye kadar olmamıştır. Dolayısıyla bizim çalışmamız yok ama tekliflerle alakalı da elimize ulaşan herhangi bir şey bulunmamaktadır." açıklamasında bulundu.

MUHALEFET PARTİLERİ AYNI GÖRÜŞTE

Primlerini doldurmuş olmalarına rağmen yaş haddinden dolayı emekli olamayanların durumunun, önümüzdeki haftalarda meclise gelmesi bekleniyor. Muhalefet partileri tarafından hazırlanan kanun tasarılarına kimlerin destek vereceği yavaş yavaş belli oluyor. Tüm muhalesef partileri EYT'nin çözülmesinde mutabık kalırken AK Parti'nin henüz bu konuda ne diyeceği belli değil.

ERDOĞAN'IN TAVRI NE OLACAK?

4 muhalefet partisi, söz konusu tasarıyı Meclisten geçirecek çoğunluğa sahip. Tasarı meclisten geçerse Cumhurbaşkanlığına onaylanmak üzere gidecek. AK Parti tasarıya destek vermezse son sözü Erdoğan söyleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın da bu tasarıyı reddetmemesi bekleniyor.

Meclisten geçtikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tasarıyı veto etmesi, oy oranına yasnıyacaktır. Zira EYT bekleyen yüz binden fazla kişi ve aileleri var. Bu da ciddi bir oy potansiyeli demektir.

Siz de bu konudaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

EYT HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER