Emeklilik İçin Askerlik Borçlanması Dönemi Sona Eriyor

Vatandaşları sevindiren bir açıklama bugün geldi. Yapılan açıklamada artık askere giden vatandaşların bu süre boyunca SGK'lı olacağına yer verildi. Bu sisteme geçilmesi ile emeklilikte askerlik borçlanması dönemi sona erecek.

Emeklilik İçin Askerlik Borçlanması Dönemi Sona Eriyor

Yeni askerlik sisteminde detaylar belli olmaya devam ederken bugün flaş bir gelişme yaşandı.

Hürriyet Gazetesi 'nden Vahap Munyar , bugün kaleme aldığı yazısında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'ın yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklamalarına yer verdi. Özel açıklamalara yer veren Munyar, Bakan Akar 'ın yeni sistemle ilgili söylediği flaş bir gelişmeyi daha aktardı.

Bune göre yeni askerlik sisteminde erler , SGK 'lı olacak ve 600 TL harçlık alacak. Askerde erlerin SGK 'lı olması önemli bir gelişmeyi daha beraberinde getirecek.

EMEKLİLİK İÇİN ASKERLİK BORÇLANMASI MESELESİ

Emekliliklerine kısa süre kala prim açığının kapanması için erkekler, askerlik dönemi borçlanmasına gitmektedir. Yeni sistemde askerlerin SGK 'lı olması sonucu artık askerlik borçlanması gibi bir mesele olmayacak. SGK 'lı erlik bu sistemi ortadan kaldıracak ve vatandaşlara daha avantaj sağlayacak. 

Artık askerde sigortalı olacak vatandaşlar, bu süreyi borçlanma gereği duymayacak. Zira askerde olduğu süre boyunca sigorta primleri devlet tarafından ödenecek.

Yeni askerlik sistemi ile ilgili detaylar için TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara