Emeklilere Yapılacak Ek Zam Açıklaması 1 Mayıs'ta Neden Gelmedi!

Emeklilere yapılacak ek zam ile ilgili geçtiğimiz günlerde Bakan Bilgin açıklama yapmıştı.

Emeklilere Yapılacak Ek Zam Açıklaması  1 Mayıs'ta Neden Gelmedi!

CHP Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada Bakan Bilgin'e çağrıda bulundu ve maaşla ek zammın neden açıklanmadığını sordu.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yapmış ve 1 Mayıs 2022 günü emekliler için müjdeli açıklama yapacağını söyledi. Bakan Bilgin açıklamasında, “Emeklilerimizi sosyal bakımdan korumak zorundayız. Geçtiğimiz yıl sonunda en düşük emekli aylığı 1500 TL’den 2500 TL’ye çıkardık. Bugünkü enflasyonik şartlarda emeklilerimizin enflasyon oranının üzerinde artırdık. Ama enflasyonun tahribatıyla bugün bunlar yeniden gündemimizdedir. Bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Biz bu konuda çalışmalarımızı tamamlayıp muhtemelen sayın Cumhurbaşkanımız 1 Mayıs’ta gerekil, müjdeleri bütün toplumumuzla paylaşır. Ben önce bu müjdelerin geleceği haberini vermek istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.


Maaşlara ek zammın açıklanacağı tarih 1  Mayıs günü herhangi bir açıklama ne Vedat Bilgin'den ne de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Açıklama gelmemesi tepki ile karşılanırken CHP'li ÖZgür Özel, açıklamanın neden gelmediğini sordu. 


Sosyal medya üzerinden  açıklama yapan Özgür Özel Çalışma Bakanı Bilgin'e neden emeklilere yapılacak zam konusunun  açıklanmadığını sordu. Özel açıklamasında, “Sayın Bakan; bu konuşmayı Kadir Gecesi'nde Bayburt'ta yaptınız. 1 Mayıs'ta Erdoğan emeklilere müjde verecekti. Beklenti yaratma makamında değilsiniz. Bir huzurlu bayramı çok gördüğünüz emeklileri yine hayal kırıklığına uğrattınız! Emeklilerin müjdesi nerede?” diyerek emeklilerin ve kendi tepkisini dile getirdi.