Emeklilere 53-215 TL Ek Ödemede Sevindiren Gelişme

Son dakika haberi: Emeklilere ek ödeme miktarları için sevindiren gelişme. SGK ve Bağ Kur emeklilerine aylık 53 ile 215 TL arasında ek ödeme yapılıyor. Bu ödemelere Temmuz 'da yeni zam gelecek.

Emeklilere 53-215 TL Ek Ödemede Sevindiren Gelişme

SGK ve Bağ Kur emeklilerini sevindiren haber.

Emekli vatandşların maaşlarına her ay bazı ek ödemeler yapılıyor ve her ay maaşlar belli bir miktar artış gösteriyor.  Vergi iadesinin yerine getirilen ek ödeme, net maaşın yüzde 4 oranı kadar,  ve yüzde 5 'i oranında oluyor.

Öte yandan maaşları düşük olan emekli vatandaşlar, yüzde 5 'lik bir ek ödemeden faydalanabiliyor.Bu durumda ise bir gelir sınırı oluyor.

2019 yılının  ilk yarısı için bu sınır bin 224 lira 81 kuruş.Yani maaşı bin 224 TL 'lik miktarın altında olan emeklilere yüzde 5, üstünde olanlar emeklilere ise yüzde 4 'lük bir  ek ödeme yapılıyor. Halen SSK ve Bağ-Kur emeklilerine aylık 53,6 ile 215,63 lira arasında bir ek ödeme yapılıyor

TEMMUZ 2019 'DA ÇİFTE ARTIŞ OLACAK

Hem ek ödeme tutarı hem de yüzde 5 'lik sınır 2019 yılı Temmuz ayında  maaşların yükselmesi ile birlikte yükselecek.Temmuz ayında ek ödeme tutarı zamlanan yeni maaş üzerinden hesaplanacağı için artacak.

Yüzde 5 ek ödeme sınırı da memur maaş katsayısındaki artışla yükselecek. Böylece emeklilerin Temmuz'da hem maaşları hem de ek ödeme tutarları yükseliş gösterecek.

Kamubulteni.com  | Ankara