Emeklilere 416 TL

Emeklilerin 2020 Ocak ayı maaşları geçtiğimiz hafta hesaplara yattı. SSK ile Bağ Kur emeklilerinin maaşları önümüzdeki hafta hesaplara yatacak. Peki SSK ile Bağ Kur emeklilerinin Ocak ayı zamlı maaşları ne zaman hesaba yatacak? Fark ödemeleri ne zaman yatırılacak? İşte detyalar.

Emeklilere 416 TL

Emekli maaş zammı ne zaman yatacak? İşte 3 fark ödemesi.

10 milyondna fazla emeklinin aylardır beklediği Ocak 2020 maaş zammı için geçen hafta duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Aralık 2019 TÜFE rakamına yer verildi ve Aralık ayı toplam enflasyonu kamuoyuna duyuruldu. 

Açıklanan enflasyon rakamına bakacak olursak emekliler yüzde 6,5 oranında bir maaş zammı alacak. 

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN HESABA YATACAK?

Ocak 020 maaşları emeklilerin hesaplarına önümüdeki günlerde yatacak. Edinilen bilgilere göre SSK emeklilerinin Ocak ayı zamlı maaşları ayın 17 'sinde , Bağ Kur emeklilerinin zamlı maaşları ise 24 Ocak 2020 günü hesaba yatacak. 

Öte yandan memur emeklileri için de enflasyon farkı var. Emekliler 3 aylık fark alacak ve hesaplarıan en az 416 TL para yatacak. 

Zamlı Ocak 2020 emekli maaşları 17 Ocak ile 27 Ocak 2020 tarihleri arasıdna emeklilerin hesaplarına yatacak. 

MAAŞLARA FARK ÖDEMESİ

Memur emeklileri Ocak 2020 'de 3 aylık fark ödemesi alacak. 2 milyon  memur emeklisi 1 ile 5 'i arasında maaşlarını aldı.  Emekliler, yüzde 5.5 'lik memur emeklisi maaş zammı sonrası oluşan farklarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulacak tarihte hesabında görecek.

Fark ödemesinde aylıklarını her ay alanlara 1 aylık, 3 'er aylıklar halinde alanlardan

---*Kasım Aralık-Ocak dönemini alanlara 1 aylık,

---*Aralık Ocak-Şubat dönemini alanlara 2 aylık,

---*Ocak Şubat- Mart dönemini alanlara 3 ay üzerinden fark yatırılacak..

EN AZ 416,28 TL FARK ÖDEMESİ

En düşük memur emeklisi maaşı 2 bin 661 lira 60 kuruş seviyesine çıktı. Buna göre hesaplama yapıldığında 1 aylık maaş farkı alacaklara 138 TL , 3 aylık fark alacaklara 316 TL fark ödemesi yapılacak.

EMEKLİ HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN