CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'dan AK Parti'ye EYT Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Erkan Aydın, dün EYT kanun teklifi görüşülürken AK Partili Cahit Özkan'ın EYT'lilerle ilgili söylediği sözlere tepki gösterdi. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarla ilgili 'boş iş' denilemeyeceğini söyleyen Bursa milletvekili, dolu işler konusunda hükümetin vatandaşı bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'dan AK Parti'ye EYT Tepkisi

Erkan Aydın: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Boş İşse Dolu İş Ne?

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın, TBMM Genel Kurulu'nda dün AK Parti TBMM Grup Başkanvekili'nin emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili 'Boş iş' denilemeyeceğini, emeklilerin zor durumda olduğunu söyleyen Bursa Milletvekili, EYT'lilerin boş iş olması halinde, dolu iş olarak nelerin görülebileceğini sordu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın şunları söyledi: 

Dün emeklilikte yaşa takılanlar için "boş işler" diyen AKP grup başkan vekiline halkımızın tepkisi büyük. Ben de bu sözleri kınıyorum. Sayın Grup Başkan Vekili "Yaş şartı olmalı ki bizim emeklilerimiz de Avrupa'daki emekliler gibi yüksek maaş alıp dünya seyahati yapsın." diyor. Ben de soruyorum: Acaba hangi dünya seyahatinden bahsediyor, bu dünyadakinden mi, öbür dünyadakinden mi? EYT boş, enflasyon yüzde 20, işsizlik yüzde 12, soğan 7 lira, ıspanak 8 lira, elektriğe yüzde 100 zam, doğal gaza yüzde 97 zam, sarayın bütçesine yüzde 233 zam, Tank Palet Fabrikası'nın satılması… Sanırız bunlar da boş işler. Peki, dolu işler hangisi diye buradan bir sorarak vatandaşlarımıza açıklama yaparsa seviniriz diyorum.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA