40 Bin Kişiye Erken Emeklilik Yolu Açıldı: EYT'ye Değil EPT'ye 36 Ay Vadeli Kredi Kampanyası Başladı

Emeklilikte prime takılan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. SGK'dan yapılan açıklamada 40 bin kişiye erken emeklilik yolunun açıldığına yer verildi.

40 Bin Kişiye Erken Emeklilik Yolu Açıldı: EYT'ye Değil EPT'ye 36 Ay Vadeli Kredi Kampanyası Başladı

EYT'ye değil EPT 'ye emeklilik geldi.

7256 sayılı bazı borçların yeniden yapılandırılması kanun teklifi kapsamında emekli olabilecek sigortalıların , istenen koşulları sağlaması durumunda emekli olmasının yolunu açıldığı öğrenildi. Konu ile iglili SGK ile kamu bankaları arasında protokol imzalandı. 

KAMU BANKALARI HANGİLERİ?

Kamu bankaları:

Ziraat Bankası

Halkbank

Vakıfbank

YAŞA DEĞİL PRİME TAKILANA EMEKLİLİK YOLU

Söz konusu yapılandırma kapsamında emekli olmak isteyen, ancak prime takılan vatandaşlar başvuru yapmaları durumunda kredi kullanacak ve primlerini tamamlayarak emekli olabilecek. SGK ile kamu bankaları arasında imzalanan protokol töreninde konuşan SGK Başkan Vekili Yılmaz, “Birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4/b’den (Bağ-Kur) yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, 4/b prim borcunu ödemesi durumunda 4/a’dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, ek-5 ve ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar kapsamda” ifadelerini kullandı.

36 AY VADE 1.6 FAİZ

SGK Başkan Vekili Yılmaz yaptığı açıklamada söz konusu kredinin 1.6 faiz oranı ile verileceğini ve 36 ay vadeye kadar kullandırılacağına yer verildi. 

140 BİN KİŞİ EMEKLİ OLDU

Söz konusu protokolün daha önce de imzalandığını ve bu düzenleme ile 140 binden fazla kişinin emekli olduğunu söyleyen Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar da, yeni düzenleme ile 40 bin kişinin emekli olmasının beklendiğini söyledi.