Yerli Otomobilde Yeni Gelişme! Tarih Netleşti! 'Yerli Otomobil Projesi için Kaç Kişi İşe Alınacak, Fabrika Ne Zaman Üretime Geçecek?' Sorularının Yanıtı Belli Oldu

Yerli otomobilin temelinin atılacağı tarih netleşti. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Temmuz'da Bursa'ya gideceği ve TOGG Yerli otomobil fabrikasının temel atma görenine katılacağı, Gemlik'teki Gencali Mahallesi'nde askeri alana yapılacak fabrikanın inşaatında 2 bin kişinin çalıştırılacağı öğrenildi.

Yerli Otomobilde Yeni Gelişme! Tarih Netleşti!  'Yerli Otomobil Projesi için Kaç Kişi İşe Alınacak, Fabrika Ne Zaman Üretime Geçecek?' Sorularının Yanıtı Belli Oldu

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, yerli otomobil üretimi için Bursa Gemlik'te tahsis edilen arazide inşaata başlıyor. İnşaatın başlama tarihinin 18 Temmuz olarak belirlendiği, yerli otomobil fabrikasının temel atma törenine AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı belirtildi.

2022 yılında tamamen elektrikli SUV ve sonrasında Sedan model üretiminin gerçekleştirileceği belirtilen fabrika inşaatının 18 ayda tamamlanması hedefler arasında. İşletmenin inşaatında 2 bin kişi görev yapacak. Yerli otomobil fabrikasında ise 2023 yılında 2 bin 420 kişinin, 2032 yılına kadar ise 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. Yerli otomobil projesinin toplam bedeli 22 milyar lira olarak belirlenirken, proje alanı TOGG'a 49 yıllığına tahsis edildi.