Yapılandırma ve Vergi-Sicil Affında Son Dakika Gelişmesi: 12 Ay Ödeme Alınmaması Masada İşte Tarihi

Yapılandırma için son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada yapılandırmanın önümüzdeki günlerde meclis gündemine geleceği bildirilirken 12 ay ödeme alınmaması seçeneği masada.

Yapılandırma ve Vergi-Sicil Affında Son Dakika Gelişmesi: 12 Ay Ödeme Alınmaması Masada İşte Tarihi

Yapılandırma tarihi hakkında açıklama.

Geçtiğimiz gün hükümetten bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından yapılan açıklama milyonlarca kişiyi sevindirdi. Muş yaptığı açıklamada vergi ile prim borçlarına yapılandırma geleceğini söyledi. Bu konu üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Muş, konunun önümüzdeki günlerde Meclise geleceğini ifade etmişti.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın yapılandırma için çalışmaları hızlandırma talimatı verdiği öğrenildi.

TORBA YASAYA EKLENECEK

TBMM'ye geçtiğimiz hafta sunulan İşsizlik Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılması Hakkında Kanun Teklifi 'ne yapılandırmanın eklenmesi bekleniyor. 

12 AY ÖDEMESİZ SÜREÇ MÜJDESİ

Yapılandırma ile ilgili kulislerden alınan bilgilere göre bazı vekillerin, pandemi süreci devam ederken yapılandırma yapılsa bile çok sayıda kişinin borcunu ödeyemeyeceğini, yapılandırma sonrası ödemelerin 1 sene sonra başlatılması yönünde teklif sunduğu öğrenildi. Bu teklife sıcak bakıldığı öğrenildi. Öte yandan bu sürenin 6 ay olabileceği de iddia ediliyor. 

Sizce yapılandırma sonrası 6 ay mı yoksa 12 ay mı ödeme alınmasın? Yorum kısmı aşağıda.

AF YOK

Mehmet Muş yaptığı açıklamada vergi ve sicil affının gündemde olmadığını söyledi. Ancak bu durumun komisyonda yeniden gündeme geleceği öğrenildi. Komisyonda bve genel kurulda afg konusu gündeme gelecektir. Sizce af mı olmalı yoksa yapılandırma mı? Yorum kısmı aşağıda.

SGK ve Vergi Borçlarının yapılandırılmasına ilave olarak matrah artırımı, kasa affı, stok affı, trafik cezalarına ödeme kolaylığı, kayıtlarda yer aldığı halde işletmede mevcut olmayan malların gayrisafi kâr oranı eklenmek suretiyle fatura kesilerek kayıtlara alınması, imar affı da eklenmelidir.

İşte yapılandırma kapsamında olması beklenen borçlar:

-Katma Değer Vergisi

-Emlak Vergisi

-Gelir Vergisi

-Çevre ve Temizlik Vergisi

-Motorlu Taşıtlar Vergisi

-SGK, Bağ-Kur prim borçları

-Askerlik para cezası

-Trafik cezaları

- İdari para cezaları ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları.

-Su borçları

-Öğrenim kredisi borçları

- Ödenme imkânı ortadan kalkmış isteğe bağlı sigorta primleri ve topluluk sigortası prim borçları ve bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları.

- Özel nitelikli inşaatlar ile ihale konusu işlerle ilgili eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi ile bunlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı alacakları.

YAPILANDIRMA TARİHİ

Yapılandırmanın önümüzdeki günlerde komisyonda görüşülmesi ve gelecek hafta Meclis Genel Kurulu 'na gelmesi bekleniyor. 

Genel Kurul 'dan geçmesinin ardından kanun Cumhurbaşkanlığı'na onaylanmak için gönderilecek. Daha sonra kanun Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yapılandırma için vergi dairelerinden başvurular alınacak.

YAPILANDIRMA BAŞVURU SAYFASI AÇILDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN