VGM Lise Üniversite Öğrencilerine Burs Veriyor: Başvuru Formu Duyurusu Geldi

Son dakika haberi: Vakıflar Genel Müdürlüğü 2020-2021 eğitim öğretim yılında çok sayıda öğrenciye burs verecek. Lise ve üniversite ile yabancı uyruklu öğrencilere verilecek bursun detayları yazımızda.

VGM Lise Üniversite Öğrencilerine Burs Veriyor: Başvuru Formu Duyurusu Geldi

VGM burs duyurusu geldi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir duyuru yayımlandı ve lise ile üniversite öğrencilerine burs verileceğine yer verildi. Biz de bu yazımızda VGM 2020 yılı burs başvuru bilgilerine ve detaylarına yer verdik.

RESMİ DUYURU

Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi duyurusu şu şekilde:

"2020 – 2021 eğitim yılında Genel Müdürlüğümüz tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek olan “Ortaöğrenim Bursu" ile üniversite öğrencilerine verilen “Yükseköğrenim Bursu" için başvurunuzu belirtilen tarihlerde eğitim durumunuza uygun olan ve aşağıdaki tabloda yer alan linklerdeki başvuru formlarını doldurarak yapabilirsiniz.

Sorunsuz bir şekilde başvurunuzu yapmak için başvuru öncesinde sizin için hazırlanan ve başvuru giriş ekranlarında yer alan başvuru kılavuzlarını okuyabilir ve burslarımız ile ilgili bilgilerin yer aldığı Sıkça Sorulan Sorular (SSS) sayfasını ziyaret edebilirsiniz."

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir.
Ortaöğrenim Bursu, Vakıflar Yönetmeliğinin; Yükseköğrenim Bursu ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.

Bölge Müdürlüklerimizin sorumluluk alanında bulunan illerin ve Bölge Müdürlüklerimizin iletişim bilgilerine buradan erişebilirsiniz.

BAŞVURU

Başvurular aşağıdaki sayfa üzerinden alınıyor.

https://www.vgm.gov.tr/sayfalar/2020-2021-egitim-yili-burs-basvurulari

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada başvuru formu kısmından müracaatınızı yapabişlirsiniz.

BURS NE KADAR?

Burs miktarı şu şekilde:

"2020-2021 eğitim yılında; ortaöğrenim öğrencilerine aylık 75,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 300,00 TL, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu öğrencilere ise 600,00 TL burs verilmesi planlanmaktadır."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA