Varlık Barışı TBMM'ye Geldi (Varlık Barışı Ne Demek?)

İşsizsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye geldi. Meclise gelen teklif ile Varlık Barışı'nın geleceği bildirildi. İşte kanun teklifinin detayları.

Varlık Barışı TBMM'ye Geldi (Varlık Barışı Ne Demek?)

Son dakika : Varlık barışı gündeme geldi.

Milliyet'ten Mithat Yurdakul , bugün kaleme aldığı yazısında kısa çalışma ödeneğinin Haziran 2021' e kadar uzatılabileceğini söyledi ve varlık barışının gündeme geldiğini söyledi. 

Önceki gün TBMM'ye bir kanun teklifi geldi. Gelen teklife baktığımızda Kısa Çalışma Ödeneği süresinin arttırılmasının yer aldığı görüldü. Cumhurbaşkanı 'nın uzatması durumunda KÇÖ ödemeleri Haziran 2021 tarihine kadar devam edebilecek. 

Söz konusu teklifle, yeni bir Varlık Barışı 'nın getirilmesi gündeme geldi. Bu düzenlemeye göre  yurtdışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını Türkiye'ye 30 Haziran 2021'e kadar Türkiye'ye getirenler, vergi incelemesi ve vergi tarhiyatına konu edilmeyecek.

Varlıkların bildirim yapıldıktan 3 ay içinde yurda getirilmesi veya Türkiye'de açılacak bir hesaba transfer edilmesi şartı aranacak.

VARLIK BARIŞI NE DEMEK?

Varlık Barışı, tüzel ya da gerçek kişilerin yurt dışında olan paralarını , altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, ilgili hükümler çerçevesinde, Türkiye'deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişilerin, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilmesi için tanınan süreye deniyor.

Kanun teklifinin tam metni için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA