Vakıf-Halk-Ziraat Bankası Temel İhtiyaç Kredisi Geri Ödemeleri İçin Flaş Gelişme 2020

Ziraat, Halk ve Vakıfbank'tan 6 ay ertelemeli olarak düşük faizle çekilen temel ihtiyaç kredisinin geri ödemesiz süresinin uzatılması TBMM'de gündeme geldi. TBMM 'de yapılan açıklamada pandemi nedeniyle vatandaşların geri ödemelerinde sıkıntı yaşayacağı, bu nedenle erteleme olması gerektiğine yer verildi. İşte o açıklama.

Vakıf-Halk-Ziraat Bankası Temel İhtiyaç Kredisi Geri Ödemeleri İçin Flaş Gelişme 2020

TBMM'de vergi affı ve kredi erteleme açıklaması.

TBMM 'de yeni yasama yılı 1 Ekim 2020 günü başladı. Yeni yasama yılının başlaması ile birlikte vatandaşların gözü Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne döndü. Pandemi sürecinde zor günler geçiren vatandaşlar, ekonomik düzenlemeler, kredi borçlarının ertelenmesi, vergi affı ve KYK borçları düzenlemesini bekliyor. 

TBMM'de bugün bir konuşma yapan Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ile Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşların bu sorunlarını dile getirdi ve düzenlemeler yapılmasını talep etti.

NASIL ÖDEYECEĞİM DİYE KARA KARA DÜŞÜNÜYORLAR

Dursun Ataş yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde temel ihtiyaç kredisi, konut ve taşıt kredisi çekenlerin geri ödemede zorlandığını söyleyerek şunları söyledi:

"Pandemi sürecinde pek çok iş yeri kapanmış, insanlar işsiz kalmıştır. İktidar, önlem almak yerine sadece seyretmiş, “Her şey çok iyi gidiyor.” algısı yaratmaya çalışmıştır. Evine ekmek dahi götüremeyecek durumda olan, iş yeri kapandığı için hiçbir geliri kalmayan, en iyi hâlde dahi kısa çalışma ödeneği adı altında 1.500 TL’ye geçinmeye çalışan vatandaşımıza devletten herhangi bir destek gelmemiştir. İktidar bu süreçte vatandaşa sadece kredi vererek destek oluyormuş görüntüsü vermekten ileriye gidememiştir. Geri ödemek zorunda olduğu kredilere dahi pek çok vatandaşımız krediye ulaşamamıştır. Ulaşıp kredi almayı başaranlarsa şu an geri ödemesi başlayan kredileri, kara kara nasıl ödeyeceğini düşünmektedir."

Ataş açıklamasında temel ihtiyaç kredisinin binlerce kişiye verilmediğini, krediyi çekenlerin ise geri ödemede zorlanacağını , bu nedenle geri ödemelerin şu an başlamamasını TBMM'de dile getirdi. 

AFET YERLERİNDE VERGİ BORÇLARININ AFFI KREDİ ERTELEMESİ

Bedri Yaşar ise yaptığı açıklamada, "Dereli’de de tabii bu felaket meydana geldikten sonra asıl ikinci mesele başlıyor, oradaki mağduriyetlerin giderilmesi, yeni binaların yapılması, kamulaştırmadır, borçların ertelenmesidir; vergi borçları, sigorta borçları, elektrik borçları… Bunun yanı sıra daha yeni yeni iş yerlerini açıp “Bismillah.” deyip on gün sonra sel felaketine maruz kalıp mağdur olan vatandaşlarımızı orada gördük. Dolayısıyla bu sel sonrasını yaşamak yerine selden önce bu tür tedbirleri almamız mümkün, mühendislik olarak bu sorunları çözmemiz mümkün." dedi.

TEMEL İHRİTAÇ KREDİSİ ERTELENSİN TALEBİ

Temel ihtiyaç kredisinde geri ödemeler başladı. Kreidlerini Nisan ayında çekenler bu ay ilk taksitlerini ödemeye başladı. Ancak pandeminin hala devam ediyor olması, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamada bile güçlük çekmesine neden oluyor. Bu nedenle 8 milyondan fazla kişinin çektiği krediler için geri ödemesiz zamanın 3 ay daha uzatılması talep ediliyor. 

Bazı kişiler ise erteleme olmamasını istiyor.  Ankete katılmak TIKLAYIN

ERTELEME AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN