Türkiye Bankalar Birliği'nden 'Bedelli Askerlik' Açıklaması Geldi

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, önümüzdeki günlerde yasalaşması beklenen Bedelli Askerlik Yasa tasarısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği'nden 'Bedelli Askerlik' Açıklaması Geldi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Bedelli askerlik uygulamasıyla ilgili bankacılık sektörünün uygun koşulları oluşturacağına inandığını söyledi. 

Aydın, bedelli askerlik yasa teklifi sonrasında gündeme gelen meselelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Bununla ilgili bir yazılı açıklama yayımlayan TBB Başkanı, bedelli askerlik düzenlemesi sayesinde geleceğin teminatı olan gençlerin, eğitim ve mesleki çalışmalarını aksatmadan, iş gücü piyasasından çekilmeden ekonomiyet katma değer sağlamaya ve ailelerine maddi manevi destek olmaya devam edebileceklerini belirterek, "Önemli işlevi geleceğe yatırım olan bankacılık Venüsbet sektörünün, gençlerimizin beklentilerini karşılamak ve ekonomik faaliyetin sağlıklı olarak sürdürülmesini desteklemek amacıyla uygun koşullarda uygulamaya katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu çerçevede, bankalarımız kredilendirme koşullarına ilişkin gerekli açıklamaları kamuoyuna kendileri yapacaklardır. Örneğin; Ziraat Bankası olarak biz bütün hazırlıklarımızı tamamladık ve yasanın çıkmasını takiben cazip koşullarla bir kredi ürününü uygulamaya alacağız." dedi.

Bedelli Askerlik Düzenlemesinin önümüzdeki günlerde meclis komisyonuna daha sonra da genel kurula gelerek yasalaşması bekleniyor. Teklifde herhangi bir düzenleme yapılmazsa 25 yaş şartıya uyan , 15 bin TL ücret ödeyen ve 28 gün askeri eğitimini tamamlayanlar askerliğini yapmış sayılacaklar.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA