Türk-İş Merakla Beklenen Açlık ve Yoksulluk Sınırı Rakamlarını Açıkladı

Türk-İş tarafından açıklanan rakamlarda açlık ve yoksulluk sınırları yine arttı. Uzun süredir artmaya devam eden bu rakamlarda yine artış görüldü.

Türk-İş Merakla Beklenen Açlık ve Yoksulluk Sınırı Rakamlarını Açıkladı

Yapılan açıklamada mutfak enflasyonu aylık yüzde 0,73 artış gösterirken son 12 aydaki artış yüzde 119,11 oranında gerçekleşti.

Yapılan hesaplamaya göre açlık sınırı yeni asgari ücretin 1.390 TL üzerinde gerçekleşti. Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise 22 bin 442 TL oldu.

Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 9.000 Bin TL olarak hesaplandı.

TÜİK tarafından açıklanan, özellikle kur ve enerji fiyatlarındaki artışlardan hemen etkilenen Temmuz ayı Yurt İçi ve Yurt Dışı Gıda Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi sırasıyla %136 ve %124 oldu. Bunların yanında Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksinin de %158 seviyesine gelmesi yıllık artışı %135 olan Tarımsal Girdi Fiyatlarını yükseltmeye devam edeceğinin göstergesi. Bu da resmi verilerle %94 seviyesinde kalan Gıda ve Alkolsüz İçecekler Tüketici Fiyat Endeksi ile makasın kapanması için ya üretici, aracı ve perakendecilerin kârlarından vazgeçmeleri hatta zarar etmeleri ya da en az %30’luk bu farkın bir kısmının bile olsa nihai tüketiciye yansıtılmasını gerektirmekte.

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 6.889,76 TL’ye,

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) 22.442,20 TL’ye,

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 8.999,13 TL’ye yükseldi.

Dört Kişilik Bir Ailenin Açlık ve Yoksulluk Sınırı

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /