Türk İş Başkanı'ndan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması: Kazanıpta Doymayan İş Verenler Var

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay , 23. Olağan Genel Kurulu'un ardından yeni döneminin ilk ziyaretini TÜVASAŞ'a yaptı. Burada işçilerle sohbet eden ve sendikanın çalışmalarına ilişkin bilgi veren Türk İş Genel Başkanı Atalay, asgari ücret ile ilgili daha önce söylenebilecek her şeyi söylediğini, yaşam maliyetinin altındaki bir rakam için pazarlık dahi yapılmayacağını söyledi. Asgari ücretin yüksek gelmesi halinde işçi çıkarmaların artabileceğine yönelik gelen açıklamalara da değinen Türk İş Genel

Türk İş Başkanı'ndan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması: Kazanıpta Doymayan İş Verenler Var

Türk İş Başkanı'ndan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması: Elimizden Geleni Vereceğiz Deseler Sorun Olmaz Ama... 

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay , 23. Olağan Genel Kurulu'un ardından yeni döneminin ilk ziyaretini TÜVASAŞ'a yaptı. Burada işçilerle sohbet eden ve sendikanın çalışmalarına ilişkin bilgi veren Türk İş Genel Başkanı Atalay, asgari ücret ile ilgili daha önce söylenebilecek her şeyi söylediğini, yaşam maliyetinin altındaki bir rakam için pazarlık dahi yapılmayacağını söyledi. Asgari ücretin yüksek gelmesi halinde işçi çıkarmaların artabileceğine yönelik gelen açıklamalara da değinen Türk İş Genel Başkanı, bahsi geçen düşük rakamlarla kimsenin geçinemeyeceğini, bu açıklamaları yapanların asgari ücretle 1 ay geçinmeleri halinde neler olacağını merak ettiğini söyledi.

Türk İş Genel Başkanı Atalay şunları söyledi: 

Toplumun gözü bizim üzerimizde; 51 bir tarafta, 49 bir tarafta. Birine bir şey söylüyorsun diğeri de alıyor. Sussan olmuyor, zaten susmaya da niyetim yok. Gücüm neye yetiyorsa yıkmadan, kırmadan, hakaret etmeden elimden geleni yaparım. Ben bugün buraya evime geldim sizi görmeye, bir çay içip gideceğim. Asgari ücretle ilgili söyleyeceğimi söyledim, benim ifadem yaşam maliyetinin resmi olarak 2 bin 578 olarak belirlendi. Bu rakamın altında olursa biz masada olmayacağız, bugün bir daha söylüyorum. Bugün asgari ücret Türkiye’de 20 milyonu ilgilendiriyor. İnşallah bizim dediğimiz noktada buluşulur da insanların mutlu olduğu bir şeyin altına imza atarız. 

Onların içinde örgütlü olduğumuz, işini düzgün yapan işverenlerde var ama kazanıpta doymayan işverenlerde var. Ben hep söylüyorum, bu parayı onlara verelim 1 ay ya da 2 ay denesinler; geçiniyorlarsa hep beraber susalım. En azından bunu söyleyenler deseler ki bu para az, elimizden geleni vereceğiz deseler hiç sorun olmayacak. Bende dahil kapatsınlar bizi bir yere bakalım bu paraya geçinebiliyor muyuz?