TOKİ 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesi arsa ve iş yeri başvuruları yarın son buluyor

TOKİ tarafından başlatılan 12 ilde 22 bin 57 konut için kura çekimi süreci çarşamba günü son bulacak. Süresi uzatılan arsa ve işyeri başvuruları ise yarın bitiyor.

TOKİ 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesi  arsa ve iş yeri başvuruları yarın son buluyor

En büyük sosyal konut projesi kapsamında dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için 81 ilde başlatılan ve 2 yılda 250 bin sosyal konut içeren projeye ilgi oldukça fazla.Sosyal konut projesi kapsamında olan "İlk Evim"de başvurular sona ererken ,projeye 8 milyon üzerinde kişi başvuruda bulundu. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar projeye oldukça ilgi gösterdi. 

İlk çekiliş Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da

Sosyal konut kura çekilişleri ilk olarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 12 ilde başladı. 16 Kasım'a kadar devam edecek çekilişlerde, 22 bin 57 konut hak sahibini bulacak. Konutlar sahibine kavuştuktan sonra diğer bölgelerin kura çekim işlemlerine başlanacak.

Başvuruda son gün yarın

Yoğun ilgi sebebiyle başvuru süresi uzatılan, iş yerleri ve arsalar için de başvuru süreci devam ederken başvuru alımları 15 Kasım mesai bitiminde son bulacak.

Başvuru şartları neler?
Arsa ve işyeri için projeye başvurmak isteyen kişilerden bazı şartlar aranıyor. Bu şartlar ise 18 yaşını doldurmuş olmak, başvurunun yapılacağı ilde ikamet etmek veya o il nüfusuna kayıtlı olmak, TOKİ projelerinden daha önce yararlanmamış olmak.Bir diğer şartlar  ise Ustalık, İş yeri Açma, İlgili Oda Kayıt belgeleri, Vergi Levhası ve e-Ticaret yapıldığına dair belgelerden birine sahip olmak ve aynı haneden sadece bir kişinin başvurmasına izin veriliyor.Hane halkı gelirinin de belirlenen sınırlarda olması isteniyor. Başvuru sahibinin kendisinin veya eşinin üzerine herhangi bir konut tapusu varsa başvuruları iptal ediliyor.