TİSK'in Asgari Ücret Teklifi: Enflasyondan Fazla Olmasın

2021 asgari ücret zammı hakkında son dakika açıklaması geldi. TİSK Başkanı açıklamasında asgari ücrete yapılacak zammın enflasyonun üzerinde olmamasını istedi.

TİSK'in Asgari Ücret Teklifi: Enflasyondan Fazla Olmasın

TİSK'ten asgari ücret zammı açıklaması.

İşverenlerden asgari ücret zammı açıklaması geldi. TİSK Başkanı yaptığı açıklamada asgari ücrete yüksek zammın kötü sonuçları olacağını söyledi.  Büyük ücret zammmının uzun yıllarda istihdama etkisinin kötü olacağını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"En alt limit belirlenirken ülkemizin ekomik durumu ve işletmelere yansıyacak olumsuz etkiler göz önünde tutulmalıdır. Bilindiği gibi asgari ücret yeni istihdam yaratacak ve yeni yatırımları da etkileyecek. Dünyada ve ülkemizde ilave istihdam yaratmak kolay olmayacak. Yabancı yatırımcı çekmek hiç kolay değil. Genç işsizlik yüzde 26'larda. Güncel durumda milyonlarca genç işsiz var. Her 2 üniversite mezunu işsiz.

"ENFLASYONUN ÜZERİNDE BİR ZAM OLURSA..."

TİSK Başkanı Akansel yaptığı açıklamada, enflasyonun üzerindeki asgari ücret zammının olumsuz sonuçları olacağını, kayıt dışı çalışmanın artacağını söyledi. Akansel, geçmiş yıllarda enflasyon üzerinde yapılan zamların etkisinin uzun yıllar görüldüğünü söyledi.

2021 için belirlenecek asgari ücretin maliyeti, kayıt dışıya da etki edecek. 

"Asgari ücret zammında salgının dikkate alınmasını, her yıl yapılan desteğin bu sene de devam etmesini , desteğin 2021 yılında tüm işletmelere verilmesini talep ediyoruz. Yüzde 2 olan işsizlik sigortası işveren payının 2021 yılı için alınmamasını, SGK işveren desteğinin yüzde 5'ten 6'ya yükseltilmesini, TİS uygulanan işyerlerinde yüzde 7 olmasını istiyoruz. Son olarak ücret üzerindeki vergi ve prim yüklerinin bu seviyelere çekilmesini istiyoruz."

YILLIK ENFLASYON

Dün açıklanan enflasyon yüzde 14. Buna göre bakıldığında TİSK , en fazla yüzde 14'lük zam talep ediyor. Buan göre hesap yapıldığında TİSK'in talebi en fazla 2650 TL