Ticaret Bakanlığı'ndan, Yurtdışından Getirilen Cep Telefonları Açıklaması

Ticaret Bakanlığı, yurt dışından getirilen cep telefonu sayısının takip edilmesi ve 3 yılda birden fazla telefon getirmesinin önüne geçmek amacıyla yapılan düzenlemenin devreye alınacağını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı'ndan, Yurtdışından Getirilen Cep Telefonları Açıklaması

Türkiye'deki vergi fiyatları sebebiyle yurt dışından telefon getirmeye çalışan binlerce vatandaş var. Ticaret Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre yurt dışından gelen yolcuların, 3 takvim yılı içerisinde 1 cep telefonunu gümrük vergilerinden muaf bir şekilde getirebildiği hatırlatıldı. Bu telefonlar için yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlar ile kullanılma koşulu da eklendiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;


“Söz konusu uygulama dahilinde yolcu beraberi cep telefonu muafiyet limitinin 3 takvim yılında 1 adet teknik takibini mümkün kılmak amacıyla Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinesinde önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı ile bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu bünyesinde yürütülen teknik çalışma kapsamında yolcuların 3 yıllık süre zarfında getirdikleri cep telefonu sayısı takip edilecek ve yolcuların muafiyet haklarının ötesinde 3 yılda birden fazla telefon getirilmesi önlenecek.”


Denildi.

Düzenleme, 1 Kasım 2022'de Hayata Geçecek

Söz konusu uygulama 1 Kasım tarihi itibari ile yürürlükte olacak. Böylece yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının takip edilmesinin sağlanması ile kişisel muafiyetlerin suistimal edilmesinin önüne geçilmeye çalışılacak.